Secció recomanada per

PRESENTACIONS

La companyia Nokia llança nous productes i serveis

Entre les novetats s'inclou el primer 'smartphone' compatible amb xarxes 5G de la firma

nokia-83-5g

nokia-83-5g

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El fabricant dels productes Nokia, HMD Global, ha anunciat recentment tres nous smartphones, així com un membre de la família Originals i un nou servei d’itinerància de dades. Cal destacar que el Nokia 8.3 5G és el primer mòbil 5G que la marca ha afegit al dossier i al qual se sumen Nokia 5.3 i Nokia 1.3, així com l’última incorporació a la família Originals, Nokia 5310. HMD Global entra també en una nova categoria de servei amb el seu HMD Connect Global Data Roaming, el servei d’itinerància de dades.

Junt amb el llançament dels quatre dispositius i el servei de roaming, la marca celebra l’associació amb la 25a pel·lícula de Bond, que estarà als cines al novembre, els fans podran tenir a les seves mans una funda de Kevlar d’edició especial de la marca 007 per a Nokia 6.2 i Nokia 7.2.

«Estic molt orgullós de les innovacions que hem introduït i que es basen en el nostre compromís únic de garantir que l’experiència dels smartphones  Nokia només millorarà amb el temps. Avui estem iniciant un nou capítol d’HMD Global a l’entrar en 5G amb un model veritablement global i preparat per al futur. En combinació amb el llançament d’HMD Connect, estem creant una experiència  integrada en termes de connectivitat», ha afirmat Florian Seiche, CEO de HMD Global.

Així és el Nokia 8.3 5G

El Nokia 8.3 5 està dissenyat per suportar desplegaments de xarxes 5G múltiples i en evolució, amb suport per a combinacions 5G tant autònomes com no autònomes.  Utilitza la solució de mòdul frontal de RF de Qualcomm, com a part de la seva plataforma modular. Condensa més de 40 components de RF diferents en un sol mòdul, cosa que el converteix en un dispositiu global llest per al següent pas en 5G.

Compta amb una càmera quàdruple PureView amb òptica ZEISS, que estrena la funcionalitat ZEISS Cinema per a captura i edició, i aporta una òptima qualitat de gravació de vídeo en baixa llum amb àudio OZO.

Optimitzat per a 5G, el dispositiu garanteix una ràpida i segura connectivitat per a streaming i jocs. Inspirat en motius finlandesos, Nokia 8.3 5G es presenta en Polar Night, un color que recorda el cel àrtic.

Cristiano Amon, president de Qualcomm, ha destacat:  «Ens enorgulleix recolzar HMD Global en la presentació del seu nou dispositiu 5G, un dels primers que es basa a la plataforma modular de Qualcomm Snapdragon 765G. Desenvolupem aquesta plataforma per ajudar a portar l’experiència 5G a tot el món i oferir el més nou del mercat. És una solució altament integrada, basada en la primera plataforma mòbil anunciada amb 5G, juntament amb un mòdul de RF avançat per crear una solució 5G completament global. De cara al futur, les possibilitats amb 5G són veritablement il·limitades i estem entusiasmats pel que Qualcomm i HMD Global aconseguiran junts».

Nokia 5.3

Dotat de tota una sèrie de primícies, aquest model ve amb una càmera quàdruple, la plataforma mòbil Qualcomm Snapdragon 665 i la ja característica durada de la bateria de dos dies. La càmera quàdruple alimentada per IA captura òptimes imatges fins i tot amb llum tènue, gràcies al mode nit. Les lents gran angular i macro ajuden en primers plans o preses panoràmiques de gran angular. La seva pantalla és de 6,55» i el disseny és resistent. Arriba amb Android 10 i ofereix un accés a l’Assistent de Google a través del botó corresponent.

Nokia 1.3

Nokia Drax integra el sistema operatiu Android 10 (edició Go), a un preu més assequible. És un dels primers smartphones que es llancen amb Camera Go, així com la tecnologia de fusió d’imatges AI amb poca llum, Gallery Go i una pantalla HD+ de vora a vora.

Nokia 5310

Reimaginant el Nokia 5310 Xpress Music original, el Nokia 5310 inclou un reproductor de MP3  i una ràdio FM, combinats amb altaveus frontals dobles que permeten portar les cançons favorites on es desitgi. Combina un disseny clàssic amb una bateria construïda per durar, així com una òptima connectivitat.

HMD Connect Global de servei d’itinerància de dades

HMD Global s’introdueix en una nova categoria de producte amb el llançament del seu servei d’itinerància de dades que permet beneficiar-se d’una SIM de dades sense complicacions quan viatgen i poden així mantenir control total sobre els seus plans de dades.

Al registrar-se a través de l’aplicació, els usuaris rebran una targeta SIM a casa i tindran un control sobre el seu pla de dades. HMD Connect es llançarà en Beta a través d’HMDConnect.com. Aquest servei funciona actualment a més de 120 països.

Preu i disponibilitat

Nokia 8.3 5G estarà disponible a principis d’estiu del 2020 en color polar night (blau) a un preu de 599 euros per a les opcions d’emmagatzemament de 6GB/64GB/6GB/64GB RAM/ROM i 649 euros per a les de 8GB/128GB/8GB/128GB.

Nokia 5.3 estarà disponible a l’abril en color cian, sorra i carbó amb la configuració de 4 GB/64 GB de RAM/ROM a un preu mitjà global de 189 euros.

Nokia 1.3 estarà disponible a l’abril en color cian, sorra i carbó a un preu mitjà global de 95 euros.

Nokia 5310 estarà disponible en blanc/vermell i negre/vermell el març de 2020 a un preu mitjà de 39 euros.

Notícies relacionades

HMD Connect BETA es llança ara a través de HMDConnect.com amb un Kit d’iniciació que inclou la targeta SIM, fins a 1GB de dades de roaming, impostos i enviament al preu de 19,95 euros. El pla d’itinerància global de dades de 14 dies comença a partir de 9,95 euros, amb actualitzacions a partir de 5 euros.

La funda de Kevlar d’edició especial de la marca 007 estarà disponible a finals de març a 19,99 euros per als Nokia 7.2 i Nokia 6.2.