Secció recomanada per

A LA VENDA EL 21 D'OCTUBRE

Arriben els nous Pixel 4 de Google

Els models es presenten en dues mides de pantalla i partiran d'un preu de 759 euros el més bàsic fins als 999 euros el límit de gamma

Totes les versions del dispositiu inclouen una nova càmera amb noves funcionalitats que milloren les preses en condicions adverses

pixel

pixel

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Google ha donat a conèixer el seu més que esperat Pixel 4, que arriba amb dues mides de pantalla i amb diferents capacitats, és a dir, que l’usuari podrà eligir entre dues capacitats diferents, de 64 GB i 128 GB. El preu depèn d’aquestes dues variables, perquè les característiques són pràcticament les mateixes.

S’ha de destacar que les pantalles de les dues versions tenen un refresc de 90 Hz, i es diferencien en la mida i la resolució. La del Pixel 4 XL és de 6,3’’ amb una resolució de 3.040 x 1.440 píxels; la del Pixel 4 és de 5,7’’, amb 2.160 x 1.080 píxels. Els dos panells són OLED.

Com s’ha pogut veure en la presentació, Pixel 4 integra notables novetats tecnològiques en un disseny cridaner. El millor de tot és que Pixel inclou l’última versió d’Android i el millor del software de Google.

Valors del producte

A l’interior s’integra un processador Snapdragon 855 acompanyat per 6 GB de memòria RAM. L’emmagatzemament és UFS 3.0, molt més veloç que la generació anterior. També compta amb xip NFC. S’inclou una bateria, de 3.700 mAh i 2.800 mAh en el Pixel 4 XL i el Pixel 4, respectivament.

Càmera, la peça destacada

El Pixel 4 inclou dues càmeres principals amb una lent que, combinada amb la tecnologia Super Res Zoom, dona a la imatge una qualitat molt notable, fins i tot fent una foto a llarga distància.

S’hi inclou una nova funcionalitat, Night Sight, que ofereix la flexibilitat d’ajustar la brillantor i la quantitat de detall a les ombres, per aconseguir el millor balanç a les fotografies difícils, com els retrats que es fan cap al tard. El Pixel 4 integra Live HDR+ al visor per saber com es veurà la fotografia, fins i tot quan s’estiguin utilitzant els nous controls amb una il·luminació més difícil.

Multitasca fàcil

Un assistent millorat de Google, que integrarà el Pixel 4, farà més ràpid el dispositiu i més fàcil la multitasca. El potent hardware del Pixel 4 i els avenços en el processament de veu faran possible que puguin passar moltes coses instantàniament al telèfon, sense haver d’enviar peticions al núvol.

Innovacions

El Pixel 4 presenta el Motion Sense, un sensor radar en miniatura que ajuda el telèfon a detectar moviment al seu voltant. Per exemple, pot iniciar el desbloqueig facial quan s’agafa el mòbil i pot apagar la pantalla quan l’usuari no és a prop. També activa els Quick Gestures, gestos que ajudaran a controlar el telèfon sense tocar-lo.

Rendiment i seguretat

Amb 6 GB de memòria RAM, una pantalla de 90 Hz i Pixel Neural Core, el Pixel 4 és ràpid i potent. El Pixel Neural Core és el motor per al processament del dispositiu, perquè el sistema sempre estigui actiu i per a l’aprenentatge automàtic, cosa que significa que més tasques s’executen al mateix dispositiu, fet que en millora tant el rendiment com la privacitat.

També inclou el xip de seguretat Titan M personalitzat de Google per protegir les dades més sensibles i garantir la integritat del sistema operatiu. En combinació amb l’última versió d’Android 10, tres anys d’actualitzacions mensuals de ‘software’ i seguretat i l’accés als serveis avançats de seguretat de Google, el Pixel 4 és capaç d’oferir un nivell de seguretat alt.

Preus dels models

Els nous Pixel ja es poden reservar, i comprar a partir del 21 d’octubre, als següents preus:

Pixel 4 de 64 GB – 759 euros

Pixel 4 de 128 GB – 859 euros

Pixel 4 XL de 64 GB – 899 euros

Pixel 4 XL de 128 GB – 999 euros

Benestar digital

Google ha redoblat els esforços per ajudar els usuaris a gestionar el temps que passen davant la pantalla i anuncia noves clàusules a l’acord de fabricació, per les quals exigeix que els fabricants d’equips originals integrin eines de benestar digital als dispositius que funcionen amb Android 9 i 10.

Notícies relacionades

La informació disponible haurà de mostrar dades sobre el temps total de pantalla i el nombre de notificacions, controls sobre l’ús de l’aplicació i una opció de «no molestar». Les alternatives també hauran d’incloure controls parentals comparables als que Google va introduir a començaments del 2019 i que permeten als adults establir límits temporals a l’ús de les aplicacions, així com hores en què els nens s’han de ficar al llit.

Google ha establert aquestes pràctiques 18 mesos després de llançar la seva aplicació de benestar digital. Es pot emmarcar en una campanya més àmplia empresa per la indústria per aconseguir que els usuaris exerceixin un control més sòlid sobre l’ús dels seus dispositius.