Secció recomanada per

NOVA FUNCIONALITAT

Instagram permetrà «restringir» els assetjadors

Els usuaris de la xarxa social podran vetar que alguns comptes apareguin visibles per a ells i els seus amics

zentauroepp46503122 redes sociales instagram youtube190320193401

zentauroepp46503122 redes sociales instagram youtube190320193401

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Instagram ha fet accessible per tothom una nova funció que permet a l’usuari restringir aquells comptes que practiquen el ciberassetjament i que respon a una nova estratègia que busca evitar que la situació empitjori per a l’usuari i que, al contrari, li concedeix més control sobre la seva experiència en la xarxa social.

L’assetjament a Internet, i sobretot a Instagram, és un problema que la companyia ha intentat solucionar de diverses maneres. Per això, des de l’empresa han desenvolupat una nova fórmula contra l’assetjament, la funció de restringir, que primer va provar al juliol i aquest dimecres, 2 d’octubre, ha començat a distribuir a tots els usuaris.

Notícies relacionades

L’objectiu d’aquesta funció és acabar amb les interaccions no desitjades. Quan l’usuari seleccioni un compte per restringir, aquest compte podrà seguir comentant les publicacions, però amb la diferència que el comentari només serà visible per a qui l’envia. Ni l’usuari ni els seus seguidors rebran aquest missatge, tret que el compte que restringeix permeti que els seus seguidors llegeixin aquest missatge.

El que ha impulsat Instagram, propietat de Facebook, a crear aquesta nova funció ha sigut que les anteriors mesures, com ara bloquejar, deixar de seguir o denunciar comentaris, moltes vegades agreujaven més la situació. No obstant, aquesta funció fa que la persona restringida no sàpiga que ho ha sigut i tampoc podrà veure si l’usuari està actiu a Instagram o si ha llegit els seus missatges directes.

Temes:

Instagram