Secció recomanada per

TORNADA A L'ESCOLA

Eines per gestionar l'ús de la tecnologia dels més petits

Un estudi elaborat per la consultoria Truth per a Google, indica que el 73% dels pares estan preocupat pel temps que passen els seus fills enganxats a la pantalla

estudio-google

estudio-google

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tecnologia és omnipresent en les nostres vides, també en la dels més petits. Segons segons posa de manifest un estudi encarregat per Google, els pares estan preocupats per l’ús i el temps dedicat a navegar, jugar o senzillament estar davant d’una pantalla.  

En aquesta conjuntura s’estan desenvolupant diferents eines per trobar l’equilibri, un benestar digital o, dit d’una altra manera, un ús adequat i responsable dels dispositius tecnològics.

Franges d’edat en alerta

L’estudi de Truth per a Google assenyala que la franja d’edat en què més preocupa el que fan els nens amb els dispositius tecnològics és la de 7 a 14 anys, ja que a aquestes edats solen tenir el seu propi telèfon o tauleta i, en general, tenen menys control per part dels pares, o l’eludeixen amb facilitat.

Si bé hi ha comportaments positius associats a l’ús de les noves tecnologies per als nens (llegir, aprendre a través d’aplicacions educatives), l’estudi revela que el 77% dels pares espanyols vol ajuda per millorar el benestar digital dels seus fills. En aquesta conjuntura s’han desenvolupat les següents eines per establir hàbits tecnològics adequats, que estan disponibles a Android i iOS.

Family Link

Notícies relacionades

Una app per a Android i també iOS que permet establir regles bàsiques sobre l’ús de dispositius per part dels fills petits o adolescents. Entre els avantatges d’aquesta app hi ha la possibilitat de trobar contingut de qualitat, regular el temps d’ús, administrar en remot les aplicacions que utilitzen i conèixer la ubicació dels seus dispositius.

YouTube Kids

Proporciona un entorn segur que facilita la recerca de vídeos sobre els temes de contingut infantil i juvenil. Aporta interactivitat als menors de 13 anys, sense risc. Permet establir una sèrie de controls així com el perfil del menor en funció de la seva edat, ajustaments de recerca i temporitzador.