Secció recomanada per

IMMINENT LLANÇAMENT DE L'iPHONE 11

Els nous iPhones 11 partiran d'un preu d'uns 860 euros

Les tres versions esperades podran adquirir-se a partir del 10 de setembre a les botigues

S'esperen models cada vegada més semblants als Androids, i perden part dels seus elements més icònics

iphone-11

iphone-11

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Apple presentarà els nous models d’iPhone el 10 de setembre, per la qual cosa ja falta molt poc perquè puguin veure’s a totes les grans ciutats del planeta els fans esperant, a les portes de les Apple Stores, aconseguir el seu tresor: el nou, resplendent i ultimíssim iPhone.

Tot i que les xifres apunten que Apple perd força quant a vendes, la passió pel seus productes no té límits i l’interès per la marca la converteix sempre en notícia. Apple voldria donar la campanada amb cada llançament, però les filtracions l’hi posen cada vegada més difícil i, tot i que sempre sorprèn amb alguna cosa (Steve Jobs jugava a aquesta màgia en cada presentació traient-se de la butxaca alguna sorpresa), tant els fabricants de peces com els de fundes acaben revelant, abans de temps, com seran els nous iPhones.

El dia 10 de setembre Tim Cook desgranarà el que seran els nous iPhones 11, iPhones 11 Pro i iPhones 11 Pro Max. De moment això és el que sap, el que s’espera. Ben aviat aclariran tots els dubtes.

Nova peça clau, la càmera

Aquest any Apple llançarà tres versions diferents d’iPhone, totes comptaran amb tres lents, almenys, en la seva configuració més ‘premium’. Les informacions disponibles, fins al moment, no asseguren si el model bàsic inclourà aquesta millora.

Els nous iPhones 11 afegeixen nou sensor i lent per al seu sistema de càmera, per la qual cosa sumaran un ultra gran angular al seu gran angular i al teleobjectiu. Això repercutirà en la possibilitat de captar un camp de visió més ampli, per millorar les fotos de paisatges i monuments, per exemple. El sistema aplicarà correcció per intel·ligència artificial.

També es millora la resolució amb un sensor de més megapíxels i potser també per software. Integrarà el mode nit, una peça clau per competir amb la resta de l’avançada de marques del mercat.

 En l’apartat de captures de vídeo també hi haurà millores, molt possiblement gràcies a alguna nova funció de retoc i efectes.

Bateria

La bateria i la seva capacitat d’aguant a un ús cada vegada més intensiu dels terminals és un aspecte rellevant. Els nous iPhones la milloren, ja que alguna de les versions podria arribar fins als 3.500 MAh (iPhone 11 Pro Max). Els altres dos models tindran una bateria d’entre els 3.200 i 3.000 mAh, lleugerament per sobre dels últims models de la marca.

Processador

Es preveu que els nous models incorporaran el successor de l’A12 Bionic: l’A13. Segons publica DigiTimes, la firma utilitza un procés de fabricació de 7 nanòmetres per a l’A13 que, a més de potència extra i menor consum, afegeix la novetat d’un nou component en el SoC, el coprocessador AMX que tindrà la missió d’afavorir tasques molt intensives com realitat augmentada i visió per ordinador, per exemple.

El que es queda pel camí

Els nous dispositius no integraran 3D Touch, una tecnologia d’Apple que és capaç de distingir els diferents tipus de pressió sobre la pantalla i actuar en conseqüència.

El que s’espera

Els models podrien disposar d’un connector USB-C, però això no es coneix amb seguretat. Així mateix, una cosa demanada pel públic és un tipus de càrrega més ràpida, però no se sap si s’inclourà o no. El que sí que està confirmat és la càrrega sense fil inversa, que permetrà carregar altres dispositius compatibles.

Per a més endavant

No s’espera que els iPhones 11 disposin de compatibilitat 5G, ja que fins l’any que ve Apple no té previst posar al mercat dispositius compatibles amb aquesta tecnologia.

Millores

Els nous models seran més resistents a ruptures per cops. Quant a la resistència a l’aigua arriben amb una certificació de més nivell que permetrà tenir-los submergits més de 30 minuts.

Preus

És probable que aquest any els preus tendeixin a l’estabilitat i que l’iPhone 11 costi 859 euros, que l’iPhone 11 Pro parteixi de 1.159 euros i que l’iPhone 11 Pro Max tingui un valor de 1.259 euros.

Els models, un a un

Especificacions dels nous iPhones segons Comunidad TM.net.

Hi haurà tres models: l’iPhone 11, l’iPhone 11 Pro i l’iPhone 11 Pro Max. El més econòmic serà l’iPhone 11, amb una pantalla LCD de 6,1 polzades i una resolució de 828 x 1792, alimentat pel chipset A13. Tindrà 4 GB de memòria RAM amb diferents capacitats d’emmagatzemament de 64 GB, 256 GB i 512 GB. El mòdul de la part posterior és de dos sensors amb una càmera FaceTime de 12MP frontal. Comptaria amb càrrega sense fil inversa i una bateria de 3 110 mAh.

Notícies relacionades

L’iPhone 11 Pro comptarà amb pantalla AMOLED de 5,8 polzades i una resolució de 1125 x 2436. Integra processador A13 juntament amb 6 GB de RAM i emmagatzemament de 128 GB, 256 GB, i 512 GB. El sistema de càmeres està integrat per una triple posterior amb sensors de 12MP + 12MP teleobjectiu amb zoom òptic de 2x + 12MP gran angular de 120º. Al frontal hi ha una lent de 12 MP. Disposa de càrrega sense fil inversa i una bateria de 3190 mAh o superior. Possibilitat de suport per a Apple Pencil.

L’iPhone 11 Pro Max, comptarà amb una pantalla AMOLED de 6,5 polzades amb una resolució 1242 x 2688. Integra xip A13, 6 GB de memòria i emmagatzemament de 128 GB, 256 GB i 512 GB. Té la mateixa configuració de càmeres que l’iPhone 11 Pro. Compta amb suport per a l’Apple Pencil i càrrega sense fil. La bateria serà de 3500 mAh.