Secció recomanada per

NOUS PRODUCTES

Crosscall Trekker-X4, un mòbil rugeritzat amb càmera d'acció integrada

El dispositiu, posicionat en la gamma mitjana-alta, destaca per un sistema de càmeres que inclou una d'acció capaç de gravar vídeo 4K fins i tot en 170º

crosscall

crosscall

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia d'origen francès Crosscall especialitzada en la producció de smartphones rugeritzats inclou entre la seva oferta de productes el nou Trekker-X4 caracteritzat per tenir nombroses possibilitats d'ús a l'aire lliure, per la dotació de nombrosos accessoris que fan que l´ús sigui més eficient i còmode i, sobretot, per ser un dels pocs (un parell al mercat xinès) que integra una cobejada càmera d'acció que grava vídeo en resolució 4K fins i tot en 170 graus.

Com a elements de disseny cal destacar que es tracta d'un dispositiu rugeritzat amb un pes d'uns 250 grams i una amplada d'uns 13 mil·límetres, molt ben protegit (proteccions laterals i posteriors per resistir accions dures tant a la feina com en el temps lliure. En els esports extrems suporta temperatures de fins a -25ºC i +50ºC.

Pantalla

Quant a la pantalla, el dispositiu munta un plafó IPS/LCD de 5,5 polzades amb resolució FullHD de 1920 x 1080 píxels, amb capacitat per reproduir 16 milions de colors i nivells de brillantor de fins a 450 cd/m². Està protegit per Gorilla Glass 5. Té 5 punts capacitius i suporta el funcionament en condicions extremes de fred (fins a -25ºC), de manera que és compatible amb l’ús de guants.

Processador

Pel que fa a especificacions internes, compta amb un processador Qualcomm Snapdragon 660 compost per vuit nuclis a una freqüència de 2.2 GHz. Incorpora 4 GB de memòria RAM i 64 GB d'emmagatzemament ampliables mitjançant una targeta microSD. Tot això, a més d'una bateria de 4.400 mAh, dona vida a Android 8.1 Oreo i promet bons resultats d'autonomia, incloent-hi suport per a sistema de càrrega ràpida de Qualcomm, Quick Charge 3.0, i un cable USB-C reversible d'alta velocitat.

Càmera

La càmera disposa d’una doble lent sota la qual hi ha dos sensors Sony IMX386 capaços de gravar vídeo en una resolució de 4K a 30 fotogrames per segon i 1.080 p a 120 quadros. L'objectiu és un gran angular de fins a 170 graus i compta amb hiperestabilització, cosa que serveix per veure tenir l'horitzó sempre pla. Es presenta amb una aplicació propietària anomenada X-CAM, que és una editora de vídeo i fotos adaptada a mòbils. Cal destacar que gràcies a la tecnologia Panamorph, el telèfon aconsegueix obtenir imatges de gran angular estabilitzades, similars a la percepció de l'ull, i disposa d'angles de visió configurables (88°, 110°, 140°, 170°), de manera que queda a criteri de l'usuari escollir l'escena que millor s'adapti al tipus de captura o enregistrament.

Inclou un flaIX LED de doble to a la zona posterior, autoenfocament híbrid (PDAF + làser) i compatibilitat amb format d'imatge RAW. Al frontal hi ha un sensor de 8 megapíxels per a ‘selfies’ i videotrucades.

L'aplicació X-CAM, desenvolupada per Crosscall, crea una interfície per recopilar les millors fotos i vídeos i editar-los dins del dispositiu oferint una eina tot en un.

Valors afegits

Integra un connector a la part posterior per vincular accessoris propietaris X-Link, com una bateria externa amb càrrega ràpida, un USB-OTG, un suport de fixació per al cotxe o una base de càrrega.

També integra Bluetooth 5.0, NFC, OTG, wifi de doble banda, sensor de llum, baròmetre, termòmetre, higròmetre, altímetre i sensor ultraviolat, així com un jack de 3,5 mil·límetres.

Resistència

El X4 està fabricat per aconseguir màxima resistència, combinant un vidre Gorilla Glass que reforça la part frontal, la pantalla i la part posterior. Els laterals, amb una cobertura d'alumini extra, li permeten absorbir els cops més perillosos per a un telèfon.

Supera les proves de caiguda fins a 2 metres sobre formigó, també s'ha dissenyat perquè pugui posar a l'aigua sense problemes. Pot suportar immersions fins a 2 metres durant una hora (certificació IP68), i per això les activitats com els esports aquàtics també s’inclouen en l’ús d'aquest mòbil. Qualificat d'acord amb la norma de resistència militar nord-americana MIL-STD 810G, el TREKKER-X4 és capaç de resistir les temperatures més extremes i també cops, esgarrapades, impactes i caigudes de fins a 2 metres gràcies a la carcassa de TPU (poliuretà termoplàstic) de doble injecció.

Preus

El Crosscall Trekker-X4 té un preu de venda d'uns 690 euros. Al nostre mercat arribarà la versió de 4/64 GB d'emmagatzemament.

En resum

En l'ús quotidià el model ofereix un resultat òptim en la presa d'imatges exteriors en moviment. Es tracta d'un model 100% ‘outdoor’ que combina el millor dels dos mons: una càmera d'acció integrada en un mòbil estanc, ultraresistent, amb gran autonomia i disseny propi, que permet capturar cada moment, editar-lo i compartir-lo per crear històries molt personals.

Característiques

DIMENSIONS I PES 162,6 x 82 x 12,85 mil·límetres. 250 grams

PANTALLA IPS/LCD de 5,5 polzades. Resolució FullHD (1.920 x 1.080 píxels). Gorilla Glass 5

PROCESSADOR Snapdragon 660

MEMÒRIA RAM 4 GB

EMMAGATZEMATGE INTERN 64 GB ampliables fins a 512 GB amb microSD

BATERIA 4.400 mAh

CÀMERA POSTERIOR Sensor principal: 12 megapíxels (Sony IMX386 amb 170º d'angular)

                                      Sensor secundari: 12 megapíxels (Sony IMX386 amb 88º de angular)

CÀMERA DAVANTERA  8 megapíxels

Notícies relacionades

SISTEMA OPERATIU   Android 8.1 Oreo

ALTRES: App X-CAM, compatibilitat amb mods, Ip68, sistema de subjecció magnètic, Dual SIM híbrida, wifi de doble banda, USB tipus C, jack de 3.5 mm, GPS, lector d'empremtes posterior

Temes:

Mòbils