BUSCADORS

Catalunya, la recerca de Google que més va créixer a Espanya el 2017

L'atemptat de Barcelona, Puigdemont i Carme Chacón, també entre les tendències

Catalunya, la recerca de Google que més va créixer a Espanya el 2017
1
Es llegeix en minuts

Catalunya va ser el terme que més va créixer en les recerques de Google a Espanya durant el 2017 respecte al 2016, i a continuació l'atemptat de Barcelona, Bimba Bosé i Carles Puigdemont, segons dades de la llista de tendències que publica cada any l'empresa tecnològica.

A Espanya, se situen també al capdavant les recerques sobre Ángel Nieto, Eurovisió, HBO, Carme Chacón, iPhone 8 i la popular cançó 'Despacito' de Luis Fonsi, cosa que revela que més enllà de temes polítics i les tragèdies els espanyols també han buscat temps per cantar i ballar, segons informa avui Google.

En general, el 2017 va ser un any de preguntes, des de com s'inicien els incendis, fins com es fabrica una pancarta de protesta. De fet, les recerques amb la paraula "com" es van realitzar fins a 10 vegades més que en anys anteriors. 

Notícies relacionades

Moltes de les recerques al món es van centrar en tragèdies i desastres: huracans al Carib i els Estats Units, i el terratrèmol a Mèxic. La fam a Somàlia i els refugiats rohingyes també van destacar entre el més buscat a nivell internacional.

S'hi sumen qüestions sobre com servir les comunitats locals, com convertir-se en policia, parametge o bomber, i també com ser treballador social, activista i altres tipus de treball comunitari.