Secció recomanada per

LLANÇAMENT

L'iPhone 8 i 8 Plus, ja a la venda a Espanya

El preu dels mòbils parteix dels 809 euros

abertran40225644 barcelona 22 09 2017 compradora del 2 iphone fotograf a de j170922094735

abertran40225644 barcelona 22 09 2017 compradora del 2 iphone fotograf a de j170922094735

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Apple ja ha posat a la venda Espanya aquest divendres, 22 de setembre, els nous telèfons mòbils de la firma, l'iPhone 8 i l'iPhone 8 Plus. La firma actualitza els seus telèfons amb diverses novetats.

"L'iPhone 8 i l'iPhone 8 Plus representen una nova generació d'iPhone i aconsegueixen millorar fins i tot els aspectes de l'iPhone que més ens agradaven", ha assegurat en la presentació dels telèfons Philip Schiller, vicepresident sènior de màrqueting mundial d'Apple.

Com cada any, desenes de persones han passat la nit davant les botigues Apple a Espanya, en concret a la del passeig de Gràcia (Barcelona) i la Puerta del Sol (Madrid). La majoria tenien reserva per recollir el telèfon, encara que Apple ha posat a disposició algunes unitats per als compradors sense reserva que arribin primer i el vulguin comprar.

A diferència d'altres anys, això sí, en el cas de Barcelona la cua era molt més curta. El motiu: l'iPhone X, la tercera novetat en telèfons de la firma de la poma, es posarà a la venda al novembre. 

"He passat tota la nit fent cua per ser de les primeres a tenir-lo", ha assegurat Nedy García, una de les primeres compradores. Ha optat per l'iPhone 8 Plus, model 256 GB, i es configurarà el seu nou mòbil a casa.

Molts dels compradors que esperaven a la cua tenien reserva del telèfon, encara que alguns van preferir provar sort. "El vull comprar abans d'anar a treballar", afegia un altre. També hi havia, com cada any, compradors de totes nacionalitats: russos, xinesos...

El tercer telèfon que l'empresa dels EUA va anunciar, l'iPhone X, arribarà a les botigues el 3 de novembre. Llavors sí que s'esperen cues més grans.

Característiques de l'iPhone 8 i iPhone 8 Plus

Els nous iPhone 8 i iPhone 8 Plus (el primer amb pantalla de 4,7 polzades, i el segon, de 5,5 polzades) arriben amb un nou disseny de vidre i alumini en tres colors, i incorporen el vidre més resistent mai utilitzat en un 'smartphone', segons la firma.

A més, compten amb pantalles retina HD i el xip A11 Bionic, de manera que són més potents que la generació anterior (incorpora una CPU de sis nuclis amb dos nuclis d'alt rendiment un 25% més ràpids i quatre nuclis d'alta eficiència un 70% més ràpids que en el xip A10 Fusion). Una altra de les seves novetats és que estan dissenyats per disfrutar al màxim de la realitat augmentada, una de les apostes d'Apple per a aquesta generació.

Notícies relacionades

També té un salt de qualitat important la càmera de l'iPhone. Compta amb càmeres individual i doble, amb il·luminació de retrats a l'iPhone 8 Plus. Una altra de les seves novetats és la càrrega sense fil, que obre tot un nou horitzó de possibilitats amb l'iPhone.

Preu de l'iPhone 8 i iPhone 8 Plus

L'iPhone 8 estarà disponible en 32 GB, 128 GB i 256 GB i es pot adquirir des de 809 euros. En el cas de l'iPhone 8 Plus, es pot adquirir a partir de 919 euros.