Secció recomanada per

INTERNET DE LES COSES

Polèmica per una joguina sexual que envia informació al fabricant cada vegada que s'utilitza

Experts en seguretat revelen que el We-Vibe 4 Plus, que es connecta al telèfon a través d'una 'app', envia dades al ser usat

vib

vib

1
Es llegeix en minuts

Els problemes de seguretat i privacitat no només afecten els telèfons mòbils, sinó també qualsevol objecte connectat a internet. També és el cas de les joguines sexuals: un grup d'experts en seguretat informàtica han revelat ara que els vibradors de l'empresa We-Vibe envien informació al fabricant cada vegada que són usats.

L'anunci s'ha produït en la reunió de seguretat informàtica Def Con de Las Vegas. En una de les xerrades, dos experts van analitzar la seguretat de l'internet de les coses (connexió a internet de gairebé qualsevol objecte), i van posar com a exemple un dels seus descobriments: la joguina sexual We-Vibe 4 Plus.

El We-Vibe 4 Plus és un joguina eròtica que es controla des del mòbil a través d'una app -connexió via bluetooth-, i que té diversos modes de vibració. L'anàlisi dels experts ha revelat que aquest dispositiu envia dades sobre la temperatura del dispositiu cada minut o cada vegada que l'usuari canvia el mode de vibració. És a dir: cada vegada que s'utilitza.

Notícies relacionades

Després de donar a conèixer la informació, la companyia responsable del producte, Standard Innovation Corporation, ha confirmat la informació en un comunicat: "We-Vibe recull les dades d'ús dels seus productes en termes d'intensitat i mode de vibració amb propòsits d'informació de mercat, de manera que podem entendre millor quina configuració i quins nivells d'intensitat són els més disfrutats".

Això sí, la companyia ha comunicat que revisarà la seva política de privacitat per aclarir la qüestió, ja que en els actuals termes no queda clar que recullin aquesta informació.