Secció recomanada per

OCI DIGITAL

Realitat virtual: ¿el futur real dels videojocs?

Els experts discuteixen a la fira Gamelab de Barcelona si la realitat virtual serà un entreteniment de masses o una veta de mercat

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La realitat virtual (VR) és un concepte que ha arribat per quedar-se. El sector del videojoc és un dels que l’ha rebut amb els braços més oberts, i les grans empreses desenvolupadores aposten per crear continguts per a aquest món nou. El sector ha trobat la seva veta de mercat, però no és clar si d’aquí passarà a gran mercat.

Els principals desenvolupadors de la indústria analitzen aquesta qüestió en la 12a edició del congrés Gamelab, que acaba avui a Barcelona. Es tracta d’una cita per a desenvolupadors amb grans convidats internacionals: Jon Gilbert (creador de Money Island), John Romero (creador de Doom) i Jens Bergensten (desenvolupador de Minecraft)...

«Perquè la realitat virtual sigui un èxit caldrà, a més de la tecnologia, explicar bones històries», va predir en la fira Joah Falstein, dissenyador de jocs per a Google. Crear contingut diferent i interessant que aconsegueixi que la gent pugi a bord del vaixell de la realitat virtual serà clau perquè es converteixi en un entreteniment de masses, perquè els jugadors el que busquen és viure noves experiències, aprendre llenguatges nous, observar el món des de perspectives noves i adquirir noves habilitats, va afirmar.

La indústria dóna suport a aquesta tecnologia. Aquest any ja han debutat en el mercat les ulleres de realitat virtual HTC Vive i les Oculus Rift de Facebook, i a més a la tardor arribaran al mercat les Playstation VR, les ulleres de realitat virtual de Sony. Per primera vegada a Barcelona, la firma permet provar aquestes noves lents a la fira, i el resultat és prometedor.

Notícies relacionades

Tot i això, hi ha qui pensa que a la realitat virtual encara li queda molt camí per fer. «Crec que la realitat virtual serà el futur, però que encara està lluny. Potser d’aquí uns 20 anys serà una cosa real de veritat. De moment, serà una veta de mercat», va assegurar a aquest diari Gilbert, creador de la mítica saga de videojocs 'Monkey Island'. Del que sí que hi haurà versió virtual és de 'Minecraft'. «'Minecraft' a les Hololens (ulleres de Microsoft) és molt 'cool'. També estem fent una versió per a les Oculus de Minicraft», va anunciar a aquest diari Jens Bergensten, programador principal de Minecraft.

Així mateix, hi ha qui pensa que la verdadera realitat relacionada amb els videojocs és portar al món real el que passa en els jocs. A això és al que es dedica Brent Bushnell, conseller delegat de Two Bit Circus, companyia que recrea experiències de videojocs. En la seva xerrada al Gamelab, Bushnell va revelar que ja han fet projectes de tota mena, com els clàssics 'escape room'.