CANVIS D'UBICACIÓ

Barcelona pren a Madrid la principal fira comercial de videojocs d'Espanya

El Barcelona Games World substituirà a l'octubre la Madrid Games Week

El congrés Gamelab es muda de la capital catalana a l'Hospitalet

jgblanco33753512 madrid games week edicion 2015 economia160503194501

jgblanco33753512 madrid games week edicion 2015 economia160503194501

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +
Carmen Jané
Carmen Jané

Redactora

Especialista en Periodista especialitzada en tecnologia, continguts digitals i elearning. Escric des de Última Hora.

ver +

Barcelona acollirà aquest any la fira que tradicionalment celebrava la indústria del videojoc a Madrid per presentar les seves novetats en consoles i PC de cara a la campanya de Nadal. La Barcelona Games World, el nou nom de l'esdeveniment, substituirà la Madrid Games Week en les mateixes dates, després de mesos en què semblava que anaven a coexistir totes dues en les mateixes dates. L'organitzadora, l'Associació Espanyola de Videojocs (Aevi), ha canviat de soci i ha deixat Ifema per la Fira de Barcelona.

Però mentre Barcelona guanya una fira, el principal congrés professional de videojocs d'Europa, el Gamelab, es traslladarà aquest any a l'hotel Hesperia Tower, a l'Hospitalet de Llobregat, després d'uns quants anys de celebrar-se a la capital catalana.

La Barcelona Games World tindrà lloc entre el 6 i el 9 d'octubre al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona. Amb un perfil dirigit al públic de totes les edats, mostrarà les noves produccions de les companyies que integren l'Aevi, la patronal del sector, com Activision-Blizzard, Disney Interactive, Electronic Arts, GAME, Koch Media, Microsoft, Bandai Namco Games, Nintendo, Novarama, Sony Computer Entertainment, BadLandGames, Take Two Interactive, Ubisoft i Warner Interactive.

A més, la fira tindrà taules rodones per als directius de les grans companyies del sector, així com una competició de videojocs en xarxa. La patronal del sector vol aprofitar la cita per incidir en les polítiques de les administracions respecte al videojoc com a indústria, una estratègia que va iniciar l'any passat quan va organitzar una taula amb representants de tots els partits polítics, llavors en precampanya electoral, per intentar aconseguir mesures de suport al videojoc com a indústria cultural.

"No hi haurà Madrid Games Week, aquest any l'edició es farà a Barcelona. (...) Hem pensat que seria interessant acostar-nos a nous públics i creiem que Barcelona és una bona alternativa a Madrid", ha indicat a Efe el director general de l'Aevi, José María Moreno.

HOTEL PLE

Per la seva banda, Gamelab, que tindrà lloc del 29 de juny a l'1 de juliol, es dirigeix preferentment a professionals del sector dels videojocs, tant de consoles com d'ordinadors i telèfons, i ja va tenir un primer aperitiu al Mobile World Congress amb un panell dedicat específicament als jocs en mòbils i que es va fer al mateix espai de l'hotel Hesperia Tower, pròxim al recinte de Gran Via. L'any passat va celebrar altres edicions a Montevideo i Madrid, aquesta última coincidint amb la Madrid Games Week ara suspesa.

Les raons del canvi d'ubicació del Gamelab, segons fonts de l'organització del congrés, no tenen a veure amb problemes institucionals sinó amb el fet que la seu de l'any passat, l'hotel Barceló Sants, "ja tenia l'espai ocupat per a aquestes dates". 

Notícies relacionades

L'organització del Gamelab també espera captar l'interès dels estudiants de cursos, postgraus i màsters que proliferen a Barcelona i que nodreixen companyies com Social Point, Digital Legends o King, que han tingut alguns dels seus directius com a ponents en diverses edicions. Destacats professionals solen comentar en la cita les noves tendències en gèneres, negoci i programació, amb especial èmfasi en el sector 'indie'. 

Des del 2008, també atorga els premis nacionals del videojoc que concedeix l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives, una institució sense ànim de lucre que reuneix els professionals de la programació. La seu de Gamelab ha anat provant diverses ubicacions per la ciutat des que va ser importada des de Gijón, on va celebrar les seves tres primeres edicions des de la seva fundació el 2004. Fira de Barcelona, la Cúpula de les Arenes, la Filmoteca de Catalunya i l'hotel Barceló Sants han sigut les ubicacions de l'esdeveniment, que ha reunit els grans noms de la indústria, com el pare de 'Pac-Man', Toru Iwatani; el de 'Resident Evil', Shinji Mikami; el de 'Final Fantasy', Hironobu Sakaguchi, o el de 'Gran Turisme', Kazunori Yamauchi.