Secció recomanada per

LLANÇAMENT A L'ABRIL

Arriba Mobilock, un candau per a bicis amb connexió a internet

El dispositiu permet controlar tot el parc de bicicletes de sistemes com el Bicing en temps real

By using Dutch KPN’s LORA technology, Mobilock is the world’s first bike lock which is connected to the Internet of Things (IoT). The bike sharing system that uses a smartphone app to open the lock can now monitor and localise all its bikes in real time, wherever and whenever they are, without using GPS. (PRNewsFoto/Mobilock B.V.)

By using Dutch KPN’s LORA technology, Mobilock is the world’s first bike lock which is connected to the Internet of Things (IoT). The bike sharing system that uses a smartphone app to open the lock can now monitor and localise all its bikes in real time, wherever and whenever they are, without using GPS. (PRNewsFoto/Mobilock B.V.) / PR NEWSWIRE

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En ciutats grans, com Barcelona, París, Copenhaguen, Hangzhou o Nova York, els sistemes públics per compartir bicis pretenen aconseguir que el transport sigui més sostenible. Fins ara, la utilització del parc de bicicletes pot resultar ineficient per a l'usuari i de fet per al sistema, per la dificultat per conèixer la posició i la disponibilitat de vehicles. Ara, una companyia busca solucionar alguns dels problemes del sistema, com la seguretat, amb un candau intel·ligent, amb connexió a internet, que utilitza l''smartphone' com a clau: Mobilock. Aquest sistema també es podria fer servir en el futur en les bicis dels particulars.

Aquest nou sistema es pot implementar de manera universal d'una forma senzilla, i la companyia ha anunciat que els primers panys per al seu ús en el mercat estaran disponibles aquest mes d'abril. Mobilock és el primer dispositiu d'aquestes característiques connectat a internet (internet de les coses, IoT). Usa una aplicació del telèfon mòbil per obrir el pany, i pot controlar i localitzar totes les bicicletes en temps real, independentment d'on estiguin i en qualsevol moment. 

BENEFICIS

Les bicis amb aquest candau es poden localitzar i controlar en temps real, fins i tot quan circulen. Això previsiblement millorarà la gestió d'aquest mitjà de transport. Les companyies de lloguer podran localitzar les bicicletes en qualsevol moment i veure si estan en ús.

Notícies relacionades

Els xips i els sensors LORA necessiten poca energia, de manera que el sistema incrementarà la seva eficiència i sostenibilitat. Un dispositiu connectat a aquesta xarxa és capaç d'enviar dades i ordres durant 15 anys utilitzant només dues piles de tipus 'penlite'.

LORA, la tecnologia desenvolupada pel gegant holandès KPN que treballa amb les xarxes WAN de baixa potència, és l'acrònim de 'low power wide area networks' (llarga distància), i fa possible la seva connexió a milions de dispositius a grans distàncies amb internet, a través de 3G o 4G.