Secció recomanada per

PROJECTE D'ÈXIT

Una bicicleta plegable elèctrica, de disseny i connectable al mòbil desperta l'interès de Xiaomi

La Yunbike X1 es posarà a la venda a la Xina al novembre al preu de 700 euros

La bicicleta plegable elèctrica Yunbike X1.

La bicicleta plegable elèctrica Yunbike X1.

1
Es llegeix en minuts
J. M. BERENGUERAS / BARCELONA

Les bicis elèctriques han arribat per quedar-se. A poc a poc el seu preu va baixant, i al mateix temps aquestes comencen a incorporar funcions més enllà de la de l'impuls elèctric. El fabricant de mòbils xinès Xiaomi Xiaomi (a través del seu conseller delegat) vol jugar fort també en aquest segment, i ha invertit en una start-up xinesa anomenada YunMake YunMakeque llançarà molt aviat una bici elèctrica de disseny, plegable i connectable al telèfon mòbil. 

A la Xina, el desplaçament en bici és qüestió d'Estat (a Barcelona guanyen pes any rere any), i a poc a poc els vehicles elèctrics s'estan fent un espai. Però fins ara aquests vehicles no tenien en compte qüestions com el disseny o que es poguessin transportar amb facilitat.

És per això que la Yunbike X1, el primer model d'aquesta empresa, busca resoldre aquestes qüestions. Més enllà de ser una bici elèctrica, es presenta en un aconseguit disseny i és, a més, plegable en només dos segons (segons afirma la companyia a la seva pàgina web), de manera que es pot guardar al maleter d'un cotxe.

La bici pesa 16 quilos, i pot arribar a una velocitat de 25 quilòmetres per hora. Amb una càrrega completa (quatre hores de càrrega), la bici pot recórrer 25 quilòmetres. També incorpora una llum davantera led, llums a cada banda del manillar, i un panell informatiu bàsic perquè l'usuari controli quanta bateria li queda. A més, els llums de fre són intel·ligents, i s'encendran quan l'usuari redueixi la velocitat automàticament.

Notícies relacionades

No obstant, aquesta bici incorpora un altre element diferenciador: una base perquè els usuaris hi col·loquin els seus telèfons mòbils. La firma ha desenvolupat una 'app' específica per a la bici, que afegirà funcions com informació constant de l'estat de la via, velocitat, quilòmetres recorreguts i informació meteorològica, mapes i funció GPS.

La bici Yunbike X1 es podrà reservar a partir de l'1 de novembre només a la Xina al preu de 4.999 iuans, uns 700 euros al canvi actual.