Secció recomanada per

AVENÇ TECNOLÒGIC

Pròtesis per a nens fetes amb impressora 3D basades en personatges de Disney

La companyia Open Bionics dissenya pròtesis robòtiques basades en 'Frozen', 'Star Wars' i 'Iron Man'

Pròtesis robòtiques d’Open Bionics basades en Disney.

Pròtesis robòtiques d’Open Bionics basades en Disney.

1
Es llegeix en minuts
J. M. BERENGUERAS / BARCELONA

Ajudar que els nens superin la traumàtica situació de perdre una extremitat o néixer sense alguna extremitat és l'objectiu de la firma Open Bionics, que desenvolupa pròtesis robòtiques impreses en 3D. Ara, la companyia ha fet un pas més enllà i ha anunciat que produirà pròtesis basades en personatges de Disney, gràcies a un acord establert amb la multinacional de cessió de drets. D'aquesta manera, els nens podran tenir pròtesis basades en personatges com Elsa de 'Frozen'Iron man o Jedi de 'Star Wars'.

Open Bionics va ser fundada amb l'objectiu de crear pròtesis 'low cost' però amb grans capacitats robòtiques, i de fet una de les seves primeres creacions va ser la mà biònica més petita del món. Però la firma no s'ha volgut quedar aquí i ara ha arribat a un acord amb Disney per a la cessió de franquícies per crear pròtesis robòtiques de diversos dels seus personatges més famosos, on importarà la part robòtica però també l'estètica (llums, so).

Notícies relacionades

"Ara els nens es podran emocionar amb les seves pròtesis. No hauran de fer teràpies físiques avorrides, ells s'entrenaran per convertir-se en herois. No només aconseguiran dispositius mèdics, sinó que tindran mans biòniques inspirades en els seus personatges favorits", assegura la companyia a la seva pàgina web. A més de la cessió dels drets, també compten amb la col·laboració de membres de Disney per al disseny dels aparells.

La firma ja té en marxa tres prototips de mans biòniques perquè els nens es transformin en superherois princeses.

Temes:

Disney