Secció recomanada per

AL CANADÀ

Dos estudiants li fan una cadira de rodes 3D a un gatet

El felí havia perdut les potes en un accident i ara ja pot tornar a caminar

'Webcams' d'una protectora documenten el dia a dia de Cassidy, que s'ha fet molt popular

1
Es llegeix en minuts

Un petit gatet amb les potes del darrere amputades té una nova oportunitat en la vida gràcies a uns joves i intel·ligents estudiants que han donat amb una solució per a discapacitat.

Cassidy va ser trobat gairebé mort de fam en un bosc de Langley, a la Colúmbia Britànica, al Canadà, l'estiu passat. El felí estava greument ferit després d'haver sofert un accident: havia perdut les potes del darrere per una infecció i estava sota la protecció de la societat TinyKittens.

'Webcams' de l'associació documenten la curta vida de Cassidy, d'11 setmanes, i així va ser com van conèixer la seva història dos estudiants de 12 anys de l'institut Walnut Grove.

Josh Messmer i Isaías Walker es van posar a treballar en el disseny d'una cadira de rodes especial per ajudar a moure's a Cassidy.

MODELATGE 3D

Van usar un 'software' de modelatge 3D i una impressora de l'institut per crear, en tan sols una setmana, un dispositiu mòbil especial per al gatet.

Després d'uns petits ajustos de l'enginy, per adaptar-lo a l'altura del felí, aquest ja pot utilitzar-lo de forma permanent.

"Ells li han donat a Cassidy una segona oportunitat", ha explicat Shelly Roche, de TinyKittens. "La cadira li donarà independència".

Notícies relacionades

La cadira es va crear en sis hores, des del disseny fins al prototip, i es pot adaptar fàcilment a mesura que Cassy vagi creixent.

Les pròtesis per a animals cada vegada són més habituals: s'han fet closques per a tortugues o potes per a gossos discapacitats.

Temes:

Estudiants