Secció recomanada per

Un estudiant suec inventa un sistema de pagament a través del patró de les venes de la mà

El nou mètode ja està disponible en 15 botigues de la ciutat de Lund i ja són 1.600 les persones que el fan servir

Una nova forma de pagar, a través de les venes de les mans. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
ALBA LOSADA / Barcelona

Gràcies a un estudiant d'enginyeria, Fredrik Leifland, de la Universitat de Lund, a Suècia, el procés de pagar ja no és el mateix. Ara és possible fer-ho a través del patró de les venes de la mà en una transacció que no triga més de cinc segons. "Quan era a la cua del súper em vaig adonar de que complex que és el procés de pagar, i vaig pensar que hi hauria d'haver una forma més ràpida per fer-ho", explica Leifland sobre el motiu que el va portar a inventar aquesta nova forma de pagament.

Notícies relacionades

El nou sistema s'utilitza en 15 botigues de la ciutat de Lund i ja són 1.600 persones les que el fan servir. Per poder utilitzar-lo, els interessats s'han de registrar prèviament: han de facilitar el seu número de la seguretat social, el de telèfon i escanejar la seva mà tres vegades. Després, l'usuari rep la confirmació del registre a través d'un SMS i ja pot "pagar amb la mà".

Segons Fredrik Leifland, l'inventor del nou sistema de pagament, es tracta d'un mètode totalment segur ja que "el patró de venes de cada individu és únic, i per això no hi ha forma de cometre frau amb aquest sistema".