Dues agències de notícies retiren una fotografia d'Hollande per sortir desafavorit

AFP i Reuters consideren la rectificació una "decisió editorial" i asseguren que no es tracta d'una petició de l'Elisi

Els internautes han difós la instantània a través de la xarxes socials

L’AFP envia la imatge als seus clients demanant que no publiquin la instantània d’Hollande

L’AFP envia la imatge als seus clients demanant que no publiquin la instantània d’Hollande / AFP

1
Es llegeix en minuts
JARA LALIENA / Barcelona

Les agències de notícies Agence France Presse (AFP) i Reuters van enviar ahir als seus clients una peculiar fotografia del president francès François Hollande, que mostrava el polític liderant una taula rodona al col·legi Michelet, situat a la comuna de Denain, amb motiu del primer dia de col·legi.

UNA FOTO DESAFORTUNADA

Poc després, les agències van decidir enviar un missatge a tots els seus clients ordenant que no publiquessin la instantània. ¿El motiu? El president no sortia gaire afavorit i la difusió de la imatge podria resultar burlesca.

D'aquesta manera, les agències van optar per reenviar la mateixa fotografia als subscriptors del servei però, aquesta vegada, amb una creu vermella al damunt i amb el missatge "Mandatory kill", en català, "Obligatori suprimir-lo". La petició, asseguren les agències, no va provenir de l'Elisi francès sinó que va sorgir d'una "decisió interna".

DIFUSIÓ A LES XARXES

Notícies relacionades

Malgrat els intents d'AFP i Reuters, molts mitjans de comunicació van fer cas omís a les pregàries de les agències i van decidir divulgar el contingut visual, que ja ha corregut com la pólvora a les xarxes socials. A continuació, alguns dels missatges de mofa que han deixat a Twitter els internautes.

Arran de l'enrenou que ha causat la fotografia, l'AFP ha dedicat un post a l'opinió pública en què explica els motius concrets de la decisió presa. La instantània era "innecessàriament desfavorable per al mateix president", assegura AFP.