Rodalies torna a la normalitat després dels robatoris de coure

Robo cable de cobre en Girona

Robo cable de cobre en Girona / Policía

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després del grotesc episodi de robatori de coure de la catenària a l’estació de Montcada Bifurcació que ara fa un mes va acabar causant danys severs en bona part de la xarxa ferroviària catalana, el malson que han hagut de patir milers dels passatgers habituals de Rodalies, sobretot de les comaques del Vallès Oriental i Osona, pot haver quedat almenys momentàniament tancat.

Dissabte es van donar per finalitzats els treballs de reparació del punt de control de Montcada Bifurcació de la xarxa de Rodalies, el punt més afectat pel robatori de cable el 12 de maig, el dia de les eleccions catalanes. Ahir es van poder dur a terme amb normalitat les proves de circulació sense passatgers i, segons declara Renfe, van acabar amb un resultat favorable. Després de l’èxit que han tingut aquestes proves, s’espera que a partir d’avui es pugui recuperar la funcionalitat de totes les instal·lacions afectades i es normalitzarà la circulació de les línies R3, R4 i R7 de Rodalies després de més d’un mes des de la severa incidència que ha afectat milers de passatgers.

120 treballadors

Notícies relacionades

Segons aferma l’operadora, les comprovacions realitzades el cap de setmana passat eren necessàries, ja que alguns trams no s’havien utilitzat des del 12 de maig, com és el cas de l’R3 i les vies que donen accés a la Base de Manteniment de Montcada. També era necessari comprovar el bon funcionament de les instal·lacions reparades.

Els treballs de reparació han involucrat 120 professionals d’Adif i empreses especialitzades en senyalització i han suposat una despesa de 6,3 milions d’euros. L’operació ha consistit en la verificació de 45.000 metres de cables d’instal·lacions, la substitució de 2.000 metres de cable cremat i la substitució de tots els elements de seguretat i energia del centre de control de Montcada, així com dels trajectes col·laterals.