Agressió sexual

Cinc menors detinguts per la violació grupal d’una nena de 15 anys a Alacant

Un jutjat ha acordat, a petició de la fiscalia, l’internament en règim tancat dels menors arrestats per la Guàrdia Civil per l’agressió sexual

Cinc menors detinguts per la violació grupal d’una nena de 15 anys a Alacant

DELGADO

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta setmana a Dolores (Alacant) cinc joves d’entre 15 i 17 anys acusats de la violació grupal a una menor de 15 anys quan es trobava en estat ebri, segons han confirmat a aquest diari fonts pròximes al cas. Els menors detinguts han passat aquest dimecres a disposició de la fiscalia a Alacant, on s’ha sol·licitat l’internament de tots ells en un centre en règim tancat. La mesura d’internament ha sigut acordada posteriorment pel Jutjat de Menors número 2 d’Alacant i els investigats han sigut traslladats a centres d’Alacant, València i Castelló.

Els investigats han al·legat després del seu arrest que no van forçar la menor i algun ha assegurat que les relacions sexuals que van mantenir van ser consentides, segons van explicar les mateixes fonts. Així mateix, hi hauria una gravació realitzada amb un telèfon mòbil per un dels implicats, segons les mateixes fonts.

Les detencions dels cinc presumptes implicats en la violació grupal han sigut fetes per agents de l’Equip Dona Menor (Emume) de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant. La víctima va denunciar a la caserna de Dolores l’agressió que va patir el 10 de novembre i des d’aquestes dependències es va activar el protocol per a aquest tipus de delictes, i els investigadors especialitzats de l’Emume es van fer càrrec del cas i van procedir a l’exploració de la menor per obtenir dades sobre els autors.

Coneguts de la víctima

Fonts pròximes a la investigació van assenyalar que diversos detinguts coneixien la víctima i que la violació grupal es va produir en un descampat de Dolores. La menor estava afectada per la ingestió de begudes alcohòliques quan presumptament va ser agredida sexualment i tot i que alguns menors hagin declarat que va consentir tenir sexe les fonts consultades van indicar que, atesa l’edat de la víctima, 15 anys, és delicte. Segons el Codi Penalels més petits de 16 anys no poden consentir tenir relacions sexuals i per això als ara detinguts se’ls imputa un delicte d’agressió sexual.

Notícies relacionades

Una vegada identificats els cinc menors que presumptament van participar en l’agressió sexual denunciada, els investigadors de l’Emume van procedir a detenir-los i aquest dimecres al matí han sigut posats a disposició judicial a Alacant. Els detinguts han declarat a la Fiscalia de Menors, on s’ha sol·licitat al Jutjat de Menors el seu internament en règim tancat atesa la gravetat dels fets.

Aquesta nova violació grupal es denuncia dos mesos després de la investigada a Crevillent, on la Guàrdia Civil va detenir vuit menors per agredir sexualment una nena de 13 anys durant cinc dies seguits.

Temes:

Alacant