Investigació

L’amo va descobrir els assaltants, els va fotografiar, li van treure el mòbil i van tornar a tornar-l’hi perquè «no ens denunciïs»

Un dels tres lladres va ser identificat per la Comissaria d’Elx quan ja estava ingressat a Fontcalent per un altre fet delictiu.

L’amo va descobrir els assaltants, els va fotografiar, li van treure el mòbil i van tornar a tornar-l’hi perquè «no ens denunciïs»

CNP

2
Es llegeix en minuts

Encara estava amb l’ensurt al cos. S’havia enfrontat a tres assaltants al seu xalet i només li havien robat, finalment, el mòbil amb el qual els havia fotografiat. El que mai esperava és que minuts després tornessin a casa seva a tornar-l’hi perquè no els denunciés. Ha passat a la Torre del Pla (Alacant) i ho ha explicat la Comissaria d’Elx després de la identificació i detenció dels implicats, un dels quals estava ingressat al centre penitenciari de Fontcalent per un altre fet delictiu.

La investigació, en la qual ha participat el Grup de Robatoris de la Brigada Judicial de la Policia Nacional, es va iniciar després de la denúncia del propietari del xalet. En aquesta explicava que es trobava a la finca quan va sentir sorolls. Al sortir a l’exterior es va trobar amb tres individus a l’interior del seu jardí. Tan sorpresos com ell es van haver de quedar els lladres, que van decidir emprendre la fugida en una furgoneta que tenien a l’exterior. Com aquell qui res va treure el seu telèfon mòbil per fer-los fotografies que servissin per a la seva identificació.

Cinta adhesiva en la matrícula

El robatori va començar a ser una mica estrany quan els lladres se’n van adonar i el van amenaçar de «tirar-li pedres» si s’acostava a ells o a la furgoneta. Però el propietari no va desistir en el seu afany, va arribar fins a la furgoneta i va treure la cinta adhesiva amb la qual els assaltants havien tapat la placa de matrícula de la furgoneta amb l’objectiu d’evitar ser identificats mitjançant el seu vehicle.

«Un dels homes es va dirigir al denunciant i li va clavar diverses empentes per evitar que els perseguís i que els realitzés fotos, però aquest va aconseguir fer fotos a la matrícula del vehicle i als assaltants, moment en el qual l’home que li havia clavat les empentes li va arrabassar el telèfon mòbil i va fugir del lloc», expliquen des de la Comissaria d’Elx que afegeixen que el «sorprenent va ser quan passats uns minuts dels fets, aquest home va tornar al lloc on encara es trobava l’agredit i li va tornar el telèfon mòbil que prèviament li havia arrabassat amb violència, dient-li «TÉ, QUE NO VULL QUE EM DENUNCIÏS».

Confrontació de les fotografies

Notícies relacionades

Una vegada ocorregut tot, la víctima va poder comprovar que els tres assaltants havien accedit a la seva finca després de forçar el pany de la porta d’accés. Allà va començar la investigació. Mitjançant la confrontació de les fotografies realitzades per la víctima, després de diverses gestions policials i gràcies a l’experiència dels investigadors, els tres homes van ser identificats plenament.

Finalment els agents van localitzar els tres homes i van procedir a la detenció, sent localitzat un d’ells al Centre Penitenciari d’Alacant a l’haver sigut ingressat dies després de passar els fets per altres motius diferents. Els tres homes, de 29, 31 i 45 anys d’edat i de nacionalitat espanyola, tots amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni, van ser detinguts per la presumpta comissió dels delictes de robatori amb força i robatori amb violència i intimidació.