INVESTIGATS PER LA MORT DE LA SEVA TIETA

L’advocat de Luis Lorenzo i Arancha Palomino renuncia a la seva defensa per «diferències irreconciliables»

El canvi es produeix dos mesos després que el cas patís un gir important a favor de l’actor i de la seva dona. Al juny, dos forenses van concloure que «no hi ha proves objectives» que la parella enverinés fins a la mort l’àvia

L’advocat de Luis Lorenzo i Arancha Palomino renuncia a la seva defensa per «diferències irreconciliables»
3
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Canvi en la defensa de l’actor Luis Lorenzo i de la seva dona, Arancha Palomino. L’advocat que ha defensat la parella des que tots dos van ser detinguts l’any passat per suposadament enverinar fins a la mort la tieta anciana d’ella per quedar-se amb els seus béns, ha renunciat a la defensa de la parella, segons ha pogut saber CASO ABIERTO, el canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica.

En un escrit enviat el 6 de setembre al jutjat d’instrucció número 9 d’Arganda del Rey (Madrid), al qual ha accedit aquest mitjà, el lletrat asturià Francisco Pérez Platas comunica al jutge que investiga la mort de María Isabel Suárez que deixa el cas després que hagin sorgit «diferències irreconciliables» amb Lorenzo i Palomino que li impedeixen continuar defensant a la parella. El prestigiós penalista demana al jutjat que «insti» els que fins ara eren els seus clients perquè designin un nou advocat o, si no és possible, se’ls assigni un d’ofici.

Arxivament del cas

El canvi es produeix només dos mesos després que el cas experimentés un gir radical a favor de la defensa de Lorenzo i la seva dona. El 23 de juny, dos metges forenses designats per la jutge que porta la investigació van concloure en un informe que «no hi ha dades objectives» que l’actor i la seva parella «intoxiquessin amb cadmi i manganès» l’àvia, morta a casa de la parella el 28 de juny del 2021. Els seus resultats contradiuen els de la primera autòpsia feta a la dona i les investigacions de la Guàrdia Civil. A la llum d’aquests nous resultats, l’advocat de Lorenzo i Palomino va demanar l’arxivament de la causa abans de l’estiu.

Els pèrits es van pronunciar en aquest sentit després d’estudiar les anàlisis toxicològiques que van determinar que la dona tenia concentracions de cadmi i manganès a la sang (200 i 20 vegades, respectivament, per sobre dels nivells normals), i també l’historial mèdic de la morta, després que en el seu organisme també hi trobessin restes de quatre medicaments antipsicòtics.

Difusió post mortem

«La metge forense que va fer l’autòpsia va arribar a la conclusió d’intoxicació aguda per metalls pesants tenint en compte únicament els resultats obtinguts de la mostra de sang (de la víctima), els valors de referència del qual han sigut establerts per a adults vius», van afirmar els forenses al seu informe. I van afegir que aquests resultats es podrien deure «que els resultats post mortem varien respecte a la ubicació del mostreig i l’interval entre la mort i la presa de mostres i als fenòmens de difusió post mortem i redistribució».

Notícies relacionades

Els pèrits van explicar a la jutge que si l’àvia hagués mort per una intoxicació aguda, «el cos de la dona presentaria lesions en les vies respiratòries i digestives», una cosa que no va passar. També van descartar una intoxicació crònica (que l’haguessin enverinat a poc a poc), perquè de ser així «haurien d’haver-se trobat restes d’aquests dos metalls pesants als cabells, els pulmons, els ronyons, el fetge, etc.».

Les seves conclusions són rellevants perquè rebaten la prova clau que ha sostingut l’acusació contra Lorenzo i Palomino fins ara –és a dir, la primera autòpsia que es va fer a la víctima– i concorden amb la defensa que ha portat Pérez Platas des del principi. Només un mes després que l’actor i la seva parella fossin detinguts, l’advocat ja va apuntar que els seus clients eren innocents i que «hi ha estudis científics que podrien explicar la presència de metalls pesants al cos la dona mitjançant processos que es produeixen de manera natural després de la mort».