Ultres del Barça

Nou cop contra els Casuals: detinguts 5 membres més, i ja en són 33

¿Qui són els Casuals i com actuaven?

Cop als Casuals: el jutge investiga la seva relació amb dos assassinats de traficants el 2023

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc presumptes membres més dels Casuals FCB i ascendeix a 33 membres detinguts el balanç de l’operació de la policia catalana contra el grup, que continua oberta.

 Dos d’ells suposadament «tenien un rol de rellevància en l’activitat criminal» i estaven relacionats amb un segrest, mentre que els altres tres estan relacionats amb incidents violents, segons un comunicat dels Mossos d’aquest dimecres.

 La policia catalana busca el presumpte cap de l’organització, així que no descarta noves detencions, si bé ha afirmat que «la capacitat de reorganització dels Casuals FCB és bastant limitada».

 I ha detectat «l’existència d’una caixa comuna, d’obligat manteniment per a tots els membres», que suposadament havien d’ingressar una part proporcional de beneficis obtinguts amb activitats delictives per pagar advocats i mantenir els familiars de membres empresonats.

«Escalada criminal»

 Els Casuals FCB presumptament alternaven la violència en l’esport i l’activitat criminal per «mantenir una posició preeminent en el món delinqüencial».

 Les seves actuacions incloïen segrestos, narcotràfic, control de plantacions de marihuana i amenaces i extorsions per suposats greuges per indumentàries o tatuatges no autoritzats.

 Els Mossos han emmarcat la seva investigació en una «escalada criminal», que han atribuït al relleu generacional i la sortida de la presó dels seus principals líders.

Notícies relacionades

 Van iniciar la investigació després d’un incident en un bar de Cornellà de Llobregat i van crear un equip conjunt entre la Comissaria General d’Informació (CGINF) i la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC).

 Des de l’operació del 9 de juny els Mossos no han tingut coneixement de cap fet delictiu vinculat al grup i la policia catalana creu que «ha frustrat accions violentes en l’esport», entre les quals ha enumerat interceptar un grup amb armes per atacar suposats radicals del Sevilla i un viatge a Madrid per fer el mateix amb els del Reial Madrid Castella.