Lladres molt violents

Detinguts dos lladres d’hotels de Barcelona després de ferir tres mossos

Els delinqüents actuaven principalment a la capital, però també en altres zones de l’àrea metropolitana

Detinguts dos lladres d’hotels de Barcelona després de ferir tres mossos

MOSSOS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mossos de les comissaries de Barcelona de l’Eixample, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi han portat a terme una investigació que ha culminat amb la detenció de dos lladres d’hotels que des de començament d’any han comès nou atracaments i han sostret gairebé 10.000 € a establiments de l’àrea metropolitana.

Divendres passat, en el marc d’un dispositiu específic de prevenció de robatoris violents a hotels, els agents els van detenir com a presumptes autors dels fets investigats, a més de conducció temerària, atemptat als agents de l’autoritat, robatori i furt d’ús de vehicle, lesions, danys, trencament de condemna i conducció sense haver obtingut mai el permís de conduir. Els detinguts han ingressat a la presó.

Molt violents

Aquell dia, 31 de març, a les dues de la matinada, els dos homes, de 35 i 37 anys, acabaven de cometre dos robatoris violents a dos establiments hotelers i al ser sorpresos per la policia van oferir una resistència activa i molt violenta que va acabar amb tres agents ferits. Els lladres van fer caure una motocicleta dels Mossos, van colpejar un vehicle de paisà i van fugir del lloc a peu.

Els tres agents ferits van patir lesions com a conseqüència de la caiguda de la motocicleta, talls profunds als dits i contusions diverses.

Una vegada interceptats, es van resistir activament a la detenció, però finalment van quedar detinguts. Els agents van recuperar la roba i els cascos de motocicleta que havien utilitzat en els fets delictius, dos ganivets de cuina, i una caixa forta i diners en efectiu que acabaven de sostreure.

El dispositiu el van fer agents del Grup Regional de Delinqüència Urbana de Barcelona, del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi, del Grup d’Investigació de Fugitius de l’Oficina d’Entorn Penitenciari i la Unitat d’Investigació de les comissaries de l’’Eixample, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi.

El mateix mètode

Utilitzaven sempre el mateix mètode per actuar. Es desplaçaven amb una motocicleta sostreta per fugir del lloc dels fets a molta velocitat, conduïen de manera temerària i posaven en risc la circulació dels vehicles i la seguretat dels vianants. Intimidaven les seves víctimes amb un ganivet de grans dimensions per emportar-se la recaptació i si podien sostreien la caixa forta. A l’hora d’accedir a l’interior de l’establiment no es treien el casc, que sempre era fosc, i vestien amb roba negra per evitar ser identificats a partir de les imatges gravades pels sistemes de videovigilància dels diferents establiments hotelers.

Notícies relacionades

En tres mesos, van cometre nou robatoris violents, sis a hotels, un a un establiment d’alimentació, un altre a una farmàcia i un a un estanc. En un dia, i en només una hora de diferència, van cometre dos atracaments. Després de perpetrar els assalts, marxaven en una motocicleta de gran cilindrada, que prèviament havien sostret, sense prendre cap mesura de seguretat i posant en risc els vianants i la resta de cotxes que circulaven per la via.

Dels nou robatoris que van cometre, set van tenir lloc a Barcelona (sis hotels i un establiment comercial), un a Viladecans i un altre a Barberà del Vallès (dos establiments comercials).