Lladres

Els Mossos detenen a Salt els autors de sis robatoris al Gironès

Els detinguts utilitzaven un esprai de defensa per agredir les víctimes

Els Mossos detenen a Salt els autors de sis robatoris al Gironès
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves que van cometre entre gener i març sis robatoris en establiments de la comarca del Gironès utilitzant un esprai de defensa per agredir les víctimes.

Segons ha informat aquest dilluns la policia catalana, els robatoris es van cometre entre els dies 19 de gener i 3 de març en establiments comercials de les poblacions de Bordils, Salt, Celrà i Quart, en concret en tres gasolineres, dos estancs i una botiga tipus basar.

Els autors també haurien comès un setè robatori en un tercer estanc, però la víctima no va voler denunciar els fets.

¿Com procedien?

El ‘modus operandi’ consistia a acudir als establiments a peu per no estar relacionat amb cap vehicle, hi entraven amb la cara coberta i escollien preferiblement un comerç en què hi hagués una sola persona treballant.

Una vegada dins, ruixaven els treballadors amb esprai de pebre a la cara i seguidament regiraven les caixes enregistradores buscant sempre diners en efectiu, causaven destrosses i actuaven amb violència.

Des de la denúncia del primer robatori, la unitat d’investigació va començar a fer les investigacions necessàries per identificar els lladres i malgrat les mesures que prenien aquests per no ser identificats, a finals de març van poder determinar qui eren els autors dels robatoris.

La investigació va culminar amb la detenció dels dos joves, de 22 anys, el 29 de març cap a les 19.00 hores a la via pública a Salt (el Gironès), com a presumptes autors de sis robatoris amb violència.

Notícies relacionades

En el moment de la detenció, un d’ells s’hi va resistir i va agredir els agents, així que se l’acusa també d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat.

Els detinguts, amb antecedents policials, van passar el 31 de març a disposició del jutjat d’Instrucció de guàrdia de Girona, que va decretar que quedessin en llibertat a l’espera de judici.