Dels més buscats d’Europa

Vídeo | Detingut a Girona un perillós assassí fugit de Romania

Va acabar a cops amb la vida d’un home el 2006 junt amb altres persones, pel que sembla membre d’un clan rival

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut al municipi de Vilafant (Girona), un fugitiu de la justícia de Romania, on estava condemnat a una pena de 17 anys de presó per un delicte d’assassinat. Segons les autoritats romaneses, P. L., de 41 anys i vinculat al crim organitzat en aquest país, va acabar a cops amb la vida d’un home el 2006 junt amb altres persones, pel que sembla membre d’un clan rival.

Segons va poder esbrinar la Guàrdia Civil a través de diverses fonts d’informació, aquesta persona ja va ser detinguda l’any 2017 per un delicte contra la salut pública a la província de Girona, però al portar documentació falsa, en aquell moment no va ser possible determinar la seva identitat real

Davant aquesta situació, agents de la Unitat Central Operativa (UCO), després d’un rastreig minuciós dels possibles paradors d’aquesta persona, han aconseguit localitzar-lo i detenir-lo a les proximitats del que era, després de diversos canvis, el seu últim domicili, concretament al municipi gironí de Vilafant.

Dels més buscats

Notícies relacionades

Europe’s Most Wanted es presenta com una pàgina web d’accés públic gestionada per l’agència europea de policia Europol, en la qual ENFAST penja informació relacionada amb els fugitius més buscats de cada país de la Unió Europea. ENFAST, per la seva banda, es tracta d’una xarxa d’equips policials a nivell europeu encarregats de la recerca activa de fugitius per tot el continent. 

La contínua evolució de la delinqüència transfronterera va portar els diferents cossos policials dels estats membre a unificar criteris d’actuació i rapidesa en la comunicació de qualsevol alta en bases policials sobre fugitius a nivell europeu, així com intercanviar qualsevol informació directa i immediata que pugui facilitar la seva localització i detenció, tot això amb l’objectiu fonamental d’aconseguir més seguretat per a la ciutadania, utilitzant per a això la xarxa ENFAST.