Investigació en marxa

Els Mossos tornen a Campdevànol a buscar el ganivet del crim masclista

  • La comitiva judicial efectua una segona reconstrucció d’un assassinat que ha commocionat la població

  • Amics de la víctima s’han desfogat cridant contra el furgó que s’emportava el sospitós quan la indagació ha acabat

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han desplegat aquest dimecres un dispositiu policial per blindar una segona reconstrucció de l’assassinat de Campdevànol (Ripollès), que s’ha efectuat en presència del sospitós, Alberto P. La comitiva judicial ha tornat al domicili per buscar nous indicis que demostrin que l’home de 37 anys va matar i va torturar la seva nòvia, Anna G., 16 anys més jove que ell. Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, un dels objectes que han mirat de trobar els investigadors és un ganivet amb què va provocar les ferides compatibles amb arma blanca que l’examen forense va detectar als genitals de la víctima.

La reconstrucció ha durat poc més de dues hores. Abans de finalitzar, el dispositiu ha cridat l’atenció en la població i ha corregut la veu que Alberto havia tornat i una desena d’amics de l’Anna han acudit per poder desfogar-se cridant contra el furgó policial que se l’ha emportat de nou a la presó de Figueres, en la qual es manté tancat en presó preventiva.

El dispositiu de seguretat ha sigut ordenat pel jutjat d’instrucció de Figueres que investiga aquesta causa després que unes 200 persones, entre els quals es comptaven persones pròximes a l’Anna, es presentessin aquest dissabte al jutjat per increpar l’Alberto durant el seu enviament a disposició judicial, després de la qual el fiscal Enrique Barata va sol·licitar que se’l privés de llibertat. Dos dies després d’entrar a la presó de Figueres va rebre un cop de puny que li va clavar un intern.

Dues hores de dispositiu

Des de les 10.00 hores d’aquest dimecres, agents antiavalots han tallat tots els accessos que envolten el domicili en el qual Alberto P. va torturar fins a matar la seva nòvia Anna G. dimecres passat.

 

En la reconstrucció del crim han participat agents de la policia científica, investigadors de Girona, el jutge que instrueix la causa i el fiscal. També ha comptat amb agents del grup de muntanya que, proveïts de cordams, han pogut revisar les parts de més difícil accés a la vivenda.

 

Torturada

En l’examen forense que es va practicar durant dos dies al cadàver de l’Anna es van poder comptabilitzar més de 60 ferides obertes, hematomes i talls per tot el cos i fractures en llocs com l’envà nasal i la dentadura. El cos de la dona també presentava ferides d’arma blanca als genitals. Els investigadors creuen que l’acarnissament del sospitós, parella sentimental de l’Anna, s’ha de considerar una tortura, que va durar hores, o dies. Alberto P., a més, va trucar al telèfon d’emergències després d’assegurar-se que Anna G. ja havia mort.

Abans de demanar l’ajuda dels equips d’emergència, va netejar l’escenari del crim i la va dutxar i eixugar. L’ús de l’assecador va sembrar el dubte de si algunes ferides, que estaven seques, podien haver sigut ocasionades dies abans. El mateix autor, 16 anys més gran que ella, va declarar que Anna G. havia caigut anant amb bicicleta en una escapada que van fer junts el cap de setmana anterior.

Segons fonts consultades per aquest diari, el detingut ha intentat manipular els investigadors constantment. Ha declarat que, després d’aquell suposat accident amb bicicleta, la dona s’havia trobat malament i que la nit anterior havia empitjorat i que ell l’havia cuidat. Però tots els indicis apunten que la va pegar, presumiblement per un atac de gelosia, i que s’hi va rabejar durant un període de temps desconegut. I quan ja no respirava va trucar a l’ambulància perquè Anna G. no pogués revelar l’infern al qual l’havia sotmès.

Antecedents per maltractaments

Notícies relacionades

Alberto P. tenia antecedents per maltractament masclista a parelles anteriors. Feia poc més d’un any que sortia amb Anna G., a qui controlava constantment. La família de la dona ha declarat que Alberto P. li agafava el mòbil i que de vegades també es quedava amb les claus del domicili dels seus pares. La va anar aïllant a poc a poc. En diverses ocasions, després de discussions molt fortes, ella havia tornat a casa dels seus pares, però Alberto l’anava a buscar i la convencia que tornés a viure amb ell.

Segons el relat de les seves exparelles, Alberto era un home molt gelós i turmentat per la idea que li fossin infidel, una obsessió que augmentava la toxicitat de les relacions sentimentals, basades en el control, les amenaces i també els insults. Arrossega almenys dues condemnes per trencar ordres d’allunyament que havien imposat jutges després que maltractés alguna de les nòvies amb qui havia sortit abans de fer-ho amb l’Anna.