Investigació en marxa

La jove assassinada a Campdevànol va ser torturada i va patir una mort lenta

  • L’examen forense revela que la jove de 21 anys va ser víctima d’un crim masclista atroç i el jutge envia Alberto P. a presó preventiva per assassinat, agressió sexual i maltractament habitual

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’autòpsia que s’ha practicat al cos d’Anna G.LL., la jove assassinada presumptament pel seu nòvio Alberto P., ha revelat que va ser víctima d’un crim masclista atroç. En l’examen forense s’han comptabilitzat més de seixanta ferides obertes, hematomes i talls per tot el cos i fractures a l’envà nasal i a la dentadura. El cadàver de la dona de tan sols 21 anys també presenta ferides d’arma blanca als genitals. Aquest dissabte el jutge ha decretat la presó preventiva per a la seva parella sentimental, amb qui vivia a Campdevànol. Els investigadors creuen que l’acarnissament de l’autor s’ha de considerar una tortura que va durar hores o dies. Alberto P., a més, va trucar al telèfon d’emergències després d’assegurar-se que l’Anna ja havia mort.

Abans de demanar ajuda dels equips d’emergència, va netejar l’escenari del crim i la va dutxar i assecar. L’ús de l’assecador va sembrar el dubte de si algunes ferides, que estaven seques, podien haver sigut ocasionades dies abans. El propi autor dels fets va declarar que l’Anna havia caigut quan anava amb bicicleta en una escapada que van fer junts el cap de setmana anterior.

Segons fonts consultades per aquest diari, el detingut ha intentat manipular els investigadors constantment. Ha declarat que, després d’aquell suposat accident amb bicicleta, la dona s’havia trobat malament i que la nit anterior havia empitjorat i que ell l’havia cuidat. Però tots els indicis apunten que la va pegar, presumiblement per un atac de gelosia, i que s’hi va rabejar durant un període de temps desconegut. I quan ja no respirava va trucar a l’ambulància perquè l’Anna no pogués revelar l’infern al qual l’havia sotmès.

L’Anna va ser torturada i va patir una mort lenta i dolorosa, segons ha acreditat l’examen forense que durant dos dies s’ha practicat al cos de la dona. Un acarnissament que encaixa dins del que la llei preveu per poder sol·licitar la pena de presó permanent revisable, segons recull l’article 140.3 del Codi Penal.

Un controlador obsessiu

Alberto P., a qui avui esperaven un centenar d’amics de la víctima al jutjat per increpar-lo, tenia antecedents per maltractament masclista a parelles anteriors. Feia poc més d’un any que sortia amb l’Anna, a qui controlava constantment. La família de la dona ha declarat que Alberto li agafava el mòbil i que de vegades també es quedava amb les claus del domicili dels seus pares.

En diverses ocasions, després de discussions molt fortes, ella havia tornat a casa dels seus pares, però Alberto l’anava a buscar i la convencia que tornés a viure amb ell. Segons el relat de les seves exparelles, Alberto era un home molt gelós i turmentat per la idea que li fossin infidel, una obsessió que augmentava la toxicitat de les relacions sentimentals, basades en el control, les amenaces i també els insults.

Notícies relacionades

La causa que s’instrueix contra Alberto per l’assassinat de l’Anna li atribueix els delictes d’assassinat, agressió sexual i maltractament habitual.

El de l’Anna és un nou crim masclista, la sisena dona assassinada en mans de la seva parella o exparella a Catalunya aquest any. La setena si s’inclou en aquest recompte la filla que va morir en el doble assassinat de Lloret de Mar, comès per l’empresari rus que després es va suïcidar.