La llista de víctimes

Piqué, Ansu Fati, Jordi Alba, Aubameyang... La ‘selecció’ dels lladres de cases de futbolistes

  • Els delinqüents aconsegueixen en xarxes socials i revistes imatges de les mansions que després roben

Piqué, Ansu Fati, Jordi Alba, Aubameyang... La ‘selecció’ dels lladres de cases de futbolistes

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Almenys 30 futbolistes professionals han vist assaltada casa seva en els últims 6 anys per lladres que buscaven, i es van emportar, rellotges de luxe, joies i diners en metàl·lic valorats en uns quants milions d’euros, tot i que el botí total és impossible de quantificar. Deu víctimes jugaven en el Barça i 10 més en el Reial Madrid. Alguns n’han sigut víctimes dues vegades, com Aubameyang i Benzema.

En la majoria dels casos, els robatoris han quedat impunes, i quan els autors han sigut detinguts, recuperen aviat la llibertat, segons les dades de CASO ABIERTO, canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica. Policia i Guàrdia Civil creuen, a més, que hi ha més víctimes que han preferit no denunciar, com el jugador del Reial Madrid Fede Valverde, víctima d’un robatori aquest estiu a Eivissa, segons va explicar la seva dona a les xarxes socials.

Els futbolistes són víctimes propícies perquè les seves vides, les seves cases i les seves rutines són gairebé públiques, segons les fonts policials consultades. De fet, alguns lladres han accedit a imatges de domicilis per robar, inclosos jardins i mesures de seguretat que estaven disponibles a les xarxes socials o en revistes del cor. Gent jove, amb diners i amant del luxe, molts futbolistes guarden rellotges de luxe, joies i diners en metàl·lic a casa seva.

Els «sants»

La major part dels autors són integrants de bandes internacionals, moltes d’origen albanès, segons les fonts policials consultades per aquest mitjà. El cas de les vil·les d’Eivissa és diferent, on els investigadors creuen que hi sol haver un «sant», algú que coneix la casa d’estiueig i en dona informació perquè l’assaltin.

Els lladres solen aprofitar els moments de partits de futbol per assaltar les cases. Així li va passar al bètic Joaquín, i a Karim Benzema. Però també s’han donat casos d’assalts amb els futbolistes o familiars dins de casa seva. El més violent el va patir Aubameyang, però familiars de Piqué, Ansu Fati, Morata i Casemiro van viure també els assalts en primera persona.

Notícies relacionades

La llista de les víctimes a Espanya és llarga i hi inclou, bàsicament, futbolistes del Futbol Club Barcelona, el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid. També jugadors del Celta de Vigo, el València, el Vila-real, el Betis i el Sevilla, assaltats als seus domicilis habituals. En altres ocasions, els robatoris es produeixen a casa seva o en vil·les de vacances, gairebé sempre a Eivissa.

Després de l’aturada motivada per la pandèmia de la covid, els lladres de futbolistes han tornat amb intensitat, l’última víctima, revelada per CASO ABIERTO, ha sigut Marcos Llorente. Aquesta és la ‘selecció’ efectuada pels lladres, en què s’inclou l’equip i la ciutat on van ser els assalts.

  • Futbol Club Barcelona: Gerard Piqué, Ansu Fati, Nelson Semedo, Jordi Alba, Kevin Boateng, Samuel Umtiti, Artur Melo, Luis Suárez, Pierre Aubameyang (dues vegades)

  • Reial Madrid: Karim Benzema (dues vegades), Zinedine Zidane (una vegada al seu domicili a Madrid, una altra a la seva casa d’Almeria), Lucas Vázquez, Casemiro, Raphael Varane, Isco. El jugador Dani Carvajal ha sigut objecte aquest any d’un intent d’assalt. Fede Valverde ha patit un altre robatori a Eivissa aquest estiu, però no ha presentat denúncia

  • Atlètic de Madrid: Marcos Llorente, Alvaro Morata, Gabi, Thomas

  • Betis: Joaquín, William Carvalho

  • Sevilla: Suso (intent de robatori)

  • València: Samu Castillejo, Gabriel Paulista, Garay, Kondogbia (en aquests dos últims casos van ser assalts frustrats)

  • Celta de Vigo: Iago Aspas, Emre Mor

  • Valladolid: Ronaldo Nazario (actual amo del club). Van assaltar casa seva a Eivissa quan hi estava allotjat el jugador del París Saint Germain Marco Verratti.

  • Alabès: Guidetti