Lladres a Barcelona: dos detinguts per cometre deu robatoris amb força en comerços en un mes

Els detinguts es desplaçaven amb moto, actuaven de nit, trencaven els vidres dels establiments i hi robaven diners i objectes de valor.

Lladres a Barcelona: dos detinguts per cometre deu robatoris amb força en comerços en un mes
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona dos homes com a presumptes autors de deu robatoris amb força en establiments comercials en tan sols un mes, uns dels quals va ser localitzat amagat sota d’un vehicle estacionat al carrer després de robar en un restaurant.

Segons informen aquest divendres els Mossos d’Esquadra, durant el registre policial als domicilis dels dos detinguts els agents van trobar roba utilitzada en els robatoris i caixes enregistradores entre altres objectes requisats.

Als dos arrestats, que actuaven als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Eixample i Horta-Guinardó, se’ls relaciona també amb un delicte de robatori amb violència i amb un altre de furt.

El mateix ‘modus operandi’

La investigació es va iniciar després que la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos constés que s’havien produït diversos robatoris amb força en què els autors seguien un mateix ‘modus operandi’ i patró de conducta.

Es desplaçaven en una motocicleta de gran cilindrada de color blau que havien robat a principis de juliol, actuaven de nit, trencaven els vidres dels establiments i hi robaven diners i objectes de valor.

El primer dels fets denunciats va tenir lloc el 26 de juliol, quan el propietari d’un restaurant va denunciar que li havien trencat el vidre de l’establiment i li havien robat un ordinador i 200 euros.

A partir d’aquest primer robatori, els Mossos van obrir una investigació que va posar de manifest que s’estaven produint altres robatoris que seguien el mateix patró.

Notícies relacionades

El 30 d’agost, la policia catalana va detenir un dels dos lladres, que s’havia amagat sota un cotxe estacionat al carrer després de perpetrar un robatori amb força a Gràcia, i poc després va arrestar el segon dels delinqüents, a prop del seu domicili.

Els dos detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, i els investigadors no descarten que estiguin implicats amb altres fets delictius.