Audiència de Barcelona

La fiscalia reclama 18 anys de presó per a un home que va abusar de menors tutelades

  •  Una víctima rectifica i assegura ara que s’ho va inventar tot quan el processat va deixar d’ajudar-la econòmicament, tot i que una amiga seva insisteix que aquesta li va explicar que l’acusat li donava diners a canvi de sexe

La fiscalia reclama 18 anys de presó per a un home que va abusar de menors tutelades

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona reclama 18 anys de presó per a un home de Vilanova i la Geltrú (Garraf), Domingo C. T., que entre el setembre i el desembre del 2017, presumptament, va convidar a casa seva dues menors d’edat tutelades en un centre per abusar-ne sexualment a canvi de diners, menjar, alcohol i allotjament. Tanmateix, durant la primera sessió del judici una de les presumptes víctimes es va desdir del mantingut durant la investigació i va assegurar que s’ho va inventar tot per «ràbia» quan l’acusat va deixar d’ajudar-lo econòmicament.

El judici va començar aquest dimarts a la secció tercera de l’Audiència de Barcelona, però s’ha ajornat fins al 23 de setembre per la incompareixença d’una segona presumpta víctima que el tribunal considera «essencial». I és que una de les principals testimonis de càrrec va deixar en suspens el fiscal a l’explicar que va acceptar anar-se’n amb l’acusat simplement per aprofitar-se d’ell i demanar-li diners, però no a canvi de sexe. Abans havia exercit la prostitució. «Jo passava molta gana i ell em donava diners. Vaig veure una oportunitat per treure-li diners. Me’n penedeixo», va recalcar.

Malgrat això, una amiga seva va confirmar el relat acusatori, a diferència de la seva companya, i va explicar que, en el seu cas, mai va arribar a entrar al pis de Domingo C. T., però que les seves amigues li explicaven que acceptaven diners per tenir relacions sexuals amb el processat. També els va oferir droga i alcohol. Aquesta versió coincideix amb l’oferta per una educadora social del centre de menors on residien les noies i que exercia de tutora d’alguna d’elles.

La testimoni va detallar que la jove sota la seva supervisió li va admetre que, tenint tot just 15 anys, havia tingut relacions sexuals amb el processat a canvi de diners, i que va portar altres amigues seves a casa seva perquè elles també poguessin rebre una remuneració econòmica a canvi d’actes sexuals. Segons ella, aquesta noia li va posar èmfasi que l’acusat demanava que portessin a casa seva nenes d’entre nou i 10 anys, cosa que la noia sempre es va negar a fer.

«Situació de desarrelament social»

En el seu escrit d’acusació provisional, la fiscalia atribueix a l’acusat, que es troba en llibertat, dos delictes continuats d’abusos sexuals, un agreujat pel fet d’haver abusat de menors d’edat, pels quals demana, en total, 18 anys de presó, així com 8 anys de llibertat vigilada i la prohibició d’aproximar-se a les víctimes i als seus domicilis. Segons la seva opinió, el processat es prevalia de la «situació de desarrelament social» de les joves. Una d’aquestes, que llavors tenia 15 anys, va acudir en tres ocasions a casa de l’acusat.

Notícies relacionades

«Tu necessites diners, doncs jo necessito tenir una bona estona», li va arribar a dir l’acusat en una d’aquestes visites, entregant-li després de tenir relacions sexuals un paquet de tabac i 100 euros. El primer dia que va quedar amb ell només li va donar 30 euros, però, al final, no van fer res. La tercera vegada es va quedar a dormir amb ell, l’home li va demanar que li fes una fel·lació i es va quedar a dormir a casa seva. L’endemà, li va oferir 70 euros.

La fiscalia detalla que la segona víctima, que llavors tenia 16 anys, patia una discapacitat del 38% i va acudir en diverses ocasions al domicili del processat. El va conèixer a l’estiu i ella anava amb la seva parella, i l’acusat els convidava a una copa al seu domicili. L’endemà, sempre segons l’acusació, l’acusat li va trucar i van mantenir relacions sexuals, i aquest li donava després 70 euros. Aquesta situacions es van repetir i, fins i tot, la víctima va participar en trios.