Nou cas de matrimoni forçat

Una nena acudeix als Mossos perquè els seus pares la volen casar per la força a l’estranger

  • La policia catalana atén un nou cas d’enllaç per la força després dels assassinats de les germanes pakistaneses de Terrassa

  • Des del 2009, gairebé 200 dones han rebut coaccions per formar parella a Catalunya, segons dades dels Mossos

Una nena acudeix als Mossos perquè els seus pares la volen casar per la força a l’estranger
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen un nou possible cas de matrimoni forçat a Catalunya després de l’assassinat de les dues germanes de Terrassa al Pakistan. Es tracta d’una noia que ha manifestat ser menor d’edat i que, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, ha anat a una comissaria de la policia catalana per denunciar que els seus pares, en contra de la seva voluntat, pretenen casar-la amb un home al seu país d’origen.

Per protegir la seguretat de la menor, aquest diari no rebel·larà ni la comissaria on s’ha presentat la denúncia ni tampoc el país d’origen de la família sota sospita. La noia ha recorregut a la policia i ha explicat que els seus pares ja tenen un acord amb un home a qui pretenen unir-la i que està previst que es desplacin a aquesta destinació del continent asiàtic per segellar un compromís que vol evitar.

194 dones ateses des del 2009

Els Mossos disposen d’un protocol per a la prevenció de matrimonis forçats, un delicte perseguit pel Codi Penal, i també per registrar les dades sobre els casos coneguts a Catalunya: des del 2009 s’han atès 194 noies, 101 de les quals són menors i 93 majors d’edat. Des de la policia catalana es remarca que els matrimonis forçats acostumen a ser situacions de violència masclista, ja que gairebé sempre recauen sobre dones.

Notícies relacionades

Els grups d’atenció a la víctima dels Mossos assessoren les dones sobre el seu dret a decidir lliurement sobre el matrimoni, recullen la denúncia, fan la investigació i el seguiment del cas, sobretot si concerneix a un entorn hostil com el de les dues germanes de Terrassa.

Des de la policia catalana es recorda a totes les persones que es troben en aquesta situació que poden anar a una comissaria per demanar ajuda, com ha fet aquest dijous la menor.