Investigació en marxa

Els Mossos interroguen telemàticament la mare de les germanes de Terrassa

  • Durant la conversa la mare ha apuntat des del Pakistan en la mateixa direcció que sospitaven les autoritats d’Islamabad: les filles van viatjar enganyades per la família

Els Mossos interroguen telemàticament la mare de les germanes de Terrassa

AAMIR QURESHI / AFP

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han pres declaració aquest dijous al matí a la mare de les dues germanes de Terrassa (Barcelona) que van ser torturades i assassinades per la seva família al Pakistan al negar-se a començar els tràmits perquè els seus marits s’establissin a Catalunya. Segons les fonts policials consultades per EL PERIÓDICO, els investigadors que miren d’aclarir si les víctimes van ser coaccionades per casar-se amb els seus marits –cosins, en realitat– o d’esbrinar si van ser enganyades per viatjar al Pakistan han interrogat telemàticament la dona, que es troba en aquest país.

Les mateixes fonts apunten que durant la conversa amb la dona, hauria apuntat en la mateixa direcció que les autoritats pakistaneses: les filles van viatjar al país asiàtic enganyades pels familiars, que volien atraure-les per pressionar-les i obligar-les a començar els tràmits perquè els seus marits poguessin viatjar a Espanya.

Notícies relacionades

Les autoritats espanyoles no poden investigar aquest crim, ja que les dues víctimes no tenen nacionalitat espanyola i el doble homicidi es va produir a Gujarab, en terra pakistanès. Les autoritats pakistaneses ja han arrestat sis homes per aquest delicte i serà la justícia d’aquest país asiàtic qui els jutjarà. No obstant, la fiscalia i els Mossos d’Esquadra sí que poden investigar si l’enllaç entre les dues dones va ser un matrimoni forçat, que segons fonts del consolat pakistanès a Barcelona es va celebrar telefònicament. El matrimoni forçat és un delicte a Catalunya.

Per aclarir si les dues germanes van ser casades amb dos dels seus cosins –fills d’un germà i una germana del pare– en contra de la seva voluntat, resulta fonamental obtenir el testimoni dels pares. El pare va prestar declaració a principis de setmana. La mare, que es troba al Pakistan, encara no l’havia prestat.