Buscat per Alemanya

Així detenen els Mossos un important traficant de drogues a Barcelona

L’arrestat és un important mitjancer en el tràfic de substàncies estupefaents a Madrid que mirava d’ocultar-se després que una transacció hagués sortit malament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En xandall, però amb 3.300 euros a sobre i una petita quantitat d’haixix i marihuana. Va arribar a l’hotel del barri de Gràcia de Barcelona on s’amagava i allà l’esperaven diverses patrulles d’incògnit dels Mossos d’Esquadra. Així va detenir la policia catalana un important mitjancer en el tràfic de drogues de Madrid el 13 d’abril.

El març d’aquest any, una de les operacions en què participava va fracassar. Això va fer que l’home, de 25 anys, estigués preocupat per la seva seguretat personal. En prevenció de possibles revenges, es va desplaçar fins a la localitat holandesa de Rotterdam, junt amb un altre individu, amb la intenció d’adquirir diverses armes de foc, han explicat els Mossos en un comunicat.

Condemnat a Alemanya i amb ordre de detenció

L’arrestat tenia pendent una ordre europea de detenció (OED) emesa per les autoritats alemanyes. La Fiscalia de Stuttgart el buscava per tràfic de drogues, lesions greus i possessió de narcòtics. Tots aquests delictes els havia comès el 2019 i, per aquesta raó, complia condemna a Alemanya.

Els serveis policials alemanys van avisar que el traficant era «molt perillós». És més, van emetre una alerta als cossos policials perquè els agents extremessin les mesures de seguretat en el moment d’una eventual detenció, ja que era molt possible que portés armes i tingués una reacció hostil davant una acció policial.

Investigació dels Mossos

A partir de la informació disponible, el Grup d’Investigació Activa de Fugitius (GRAF) dels Mossos d’Esquadra va iniciar una investigació per localitzar-lo i arrestar-lo. Les indagacions policials van donar els seus fruits i finalment van poder situar-lo en un hotel del districte de Gràcia de Barcelona.

Notícies relacionades

L’arrest es va produir mentre l’individu esperava l’ascensor. En un vídeo distribuït per la policia catalana s’aprecia com entra a l’hotel i al ‘hall’ hi ha dos agents d’incògnit que li segueixen la pista. En el moment de la detenció, hi van actuar més patrulles, atès l’avís que podia actuar de manera violenta.

El detingut va ingressar a la presó a l’espera de la seva extradició a Alemanya.