Al setembre

Set detinguts per uns aldarulls a Tiana amb dos policies ferits

  • Se’ls acusa de desordres públics, desobediència i atemptat contra l’autoritat

Set detinguts per uns aldarulls a Tiana amb dos policies ferits
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos han detingut set persones per la seva presumpta participació en els aldarulls ocorreguts el 19 de setembre a la festa major de Tiana (Maresme, Barcelona), en els quals dos policies locals van ser ferits.

Fonts de la policia catalana han revelat que han realitzat les detencions a les localitats veïnes de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, en el marc d’un operatiu que continua i en què no es descarten noves detencions.

Actes violents

Els fets es van desencadenar cap a les dues de la matinada, quan un nombrós grup de persones que assistia a un concert organitzat al Parc Antic del Camp de Futbol amb motiu de les festes locals van començar a llançar ampolles, llaunes i altres objectes a l’escenari a l’entendre que l’espectacle acabava massa aviat, cosa que va motivar que els músics abandonessin la zona.

La protesta es va traslladar llavors als voltants de la zona, i va anar pujant de to fins a les quatre de la matinada, quan la policia va rebre un avís d’apunyalament i va mobilitzar membres de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos i de les policies locals de Tiana i Montgat, que van comprovar que es tractava d’una falsa denúncia.

En aquell moment, al voltant d’un centenar de persones van arremetre contra els agents i els van obligar a retirar-se, llançant-los llaunes i altres objectes, fins que efectius antiavalots de l’ARRO van poder dispersar-los després de diversos xocs amb els joves.

Delictes

Notícies relacionades

La investigació oberta pels delictes de desordres públics, desobediència i atemptat contra agents de l’autoritat, pretén aclarir el que va passar el 19 de setembre.

«La violència no ha de quedar mai impune. La bona tasca dels Mossos ha permès detenir aquest matí set persones vinculades presumptament amb les agressions a agents policials de fa unes setmanes a Tiana», ha celebrat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en el seu compte de Twitter.