Intervenció policial

Cinc detinguts durant els ‘botellons’ d’aquesta nit a Barcelona

Aquestes festes nocturnes s’han produït també en altres ciutats com Madrid i Sevilla

Ambiente en el MACBA entre las 4 y las 5 de la mañana. La guardia urbana no ha hecho acto. de presencia para desalojar a los congregados, dando lugar a un botellón massivo hasta altas horas de la madrugada.

Ambiente en el MACBA entre las 4 y las 5 de la mañana. La guardia urbana no ha hecho acto. de presencia para desalojar a los congregados, dando lugar a un botellón massivo hasta altas horas de la madrugada. / Manu Mitru (EPC)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dispositiu de seguretat conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana a Barcelona s’ha saldat aquesta passada nit amb cinc detinguts durant diversos ‘botellons’, dos dels quals sumen 29 antecedents penals per robatoris violents i furts.

Segons informa aquest diumenge la policia catalana, aquest dispositiu preventiu s’ha desplegat a diverses zones de la ciutat, en especial al barri de Sarrià-Sant Gervasi, on la nit anterior –dissabte a la matinada– van ser detectats delinqüents que actuaven en grup per cometre robatoris.

Arran d’aquest dispositiu, han sigut detingudes cinc persones, en dos dels casos per furts, un altre per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat, un quart per robatori amb violència i, finalment, un altre arrestat per tenir un requeriment judicial pendent.

Dels cinc detinguts, tots ells majors d’edat, dos han sigut detinguts a Sarrià-Sant Gervasi i la resta al districte de Ciutat Vella.

A més, dos dels cinc arrestats acumulen 29 antecedents penals per robatoris violents i furts.

El desplegament policial, dinàmic i flexible, s’ha activat sobretot en aquells punts on s’ha detectat un major nombre de persones concentrades, cosa que ha permès evitar alteracions greus d’ordre públic, segons els Mossos.

De fet, la nit ha transcorregut sense incidents greus després que agents dels dos cossos hagin anat desallotjant les places i carrers ocupats.

Al marge del desplegament de policies, durant la nit ha sobrevolat la ciutat un dron policial que ha permès visualitzar en directe els diferents espais en què s’anaven concentrant els joves amb motiu de la celebració de les festes veïnals, per a així poder detectar persones sospitoses o autors de fets delictius.

D’altra banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès fins a les 06.00 d’avui quatre persones: dues per ingesta d’alcohol i drogues i dues per contusions.

A Madrid

A Madrid, la Policia ha desallotjat aquesta matinada una zona del parc de l’Oeste on s’havien concentrat «diversos milers» de joves per fer ‘botellon’ i on van acabar van ocasionar danys a vehicles i mobiliari urbà, ha informat la Policia Municipal.

Fonts del cos han indicat que, entre les 2.00 i les 4.45 hores, va ser necessari desallotjar la zona del parc situada entre el passeig de Moret i els carrers Ferraz i Pintor Rosales, on es van registrar danys materials en vehicles i mobiliari.

La Policia Nacional, per la seva part, ha confirmat que diverses unitats d’Intervenció Policial (UIP) i de Prevenció i Reacció (UPR) van acudir al parc de l’Oeste, on «unes dues-centes persones» colpejaven contenidors i vehicles.

Les fonts policials no han reportat detencions ni persones ferides durant els incidents.

Notícies relacionades

A última hora d’aquest dissabte, igual com en la nit de divendres, la Policia controlava els accessos al parc de Berlín, on el cap de setmana passat va desallotjar diversos grups de joves d’un ‘botellon’ massiu. 

Però els ‘botellons’ s’han produït en diferents llocs d’Espanya, com Sevilla. Allà la Policia Local de Sevilla ha desallotjat durant la nit de dissabte unes 500 persones que estaven consumint begudes als voltants d’un concert realitzat a l’illa de La Cartuja.

Temes:

Botellon