Focs a Lleida i Barcelona

Alarma per una columna de fum en una zona forestal de Josa i Tuixent, a Lleida

  • Els bombers també acudeixen a apagar un incendi en una nau industrial de Sant Feliu de Llobregat, on han rescatat dues persones

Alarma per una columna de fum en una zona forestal de Josa i Tuixent, a Lleida

Bomberos de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys cinc dotacions terrestres i una d’aèria dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat cap a les 15.16 hores d’aquest diumenge a la tarda a prop del coll del Port, al terme municipal de la Josa i Tuixent (Alt Urgell), després d’haver rebut un avís per una columna de fum, al costat d’una pista forestal.

Aquest diumenge, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que declararan zona catastròfica totes les comunitats autònomes que hagin patit incendis greus aquest estiu, una classificació que inclou Catalunya, on aquest estiu han destacat l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia i el foc de Llançà.

Incendi a Sant Feliu de Llobregat

Els bombers també han desplaçat 15 dotacions per extingir un incendi en una nau industrial de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), després de rebre l’avís a les 15.14 hores. En un tuit, el cos d’emergències ha explicat que ha rescatat dues persones que eren dins la nau i han sortit a través d’una escala per la façana, i han sigut traslladades a l’Hospital de Sant Boi de Llobregat.

Notícies relacionades

L’incendi no ha afectat l’aparcament subterrani ni la nau superior, així com tampoc les naus pròximes a l’afectada.

Risc elevat d’incendi de cara a dilluns

Els Agents Rurals ja han advertit a través d’un tuit que el risc d’incendi forestal a Catalunya aquest dilluns serà molt alt a tot el territori, especialment a l’extrem nord-est, on s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa en 10 municipis gironins de l’ Alt Empordà.