DESASTRE NATURAL

Pedro Sánchez ofereix declarar zona catastròfica l’arrasada per l’incendi d’Àvila

  • El president ha lamentat la «desfeta emocional» que es produeix en els habitants dels territoris afectats després de visitar-los i reunir-se amb alcaldes

1
Es llegeix en minuts

Els municipis avilesos afectats per l’incendi forestal iniciat fa una setmana podran sol·licitar ajudes previstes en la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil –zona catastròfica–, segons ha anunciat aquest diumenge el president del Govern, Pedro Sánchez. En una compareixença sense preguntes davant els mitjans de comunicació, també ha estès aquest oferiment a altres autonomies en situació similar.

Notícies relacionades

Després de visitar part de la zona afectada per les flames i reunir-se amb alcaldes, Sánchez ha mostrat el «compromís total» del Govern amb els territoris arrasats i ha fet una crida perquè totes les administracions destinin recursos per recuperar la normalitat al més aviat possible.

El president ha lamentat la «desfeta emocional» que es produeix en els habitants d’aquestes zones afectades pels incendis i, en aquest sentit, ha fet una crida a la societat per aplicar la prudència i la prevenció contra les flames.