MIMETISME TELEVISIU

La Policia francesa deté més de 100 persones pels disturbis nocturns de Halloween

Bandes de joves emmascarats irrompen als suburbis de París i a Lió seguint una crida a les xarxes socials per imitar la sèrie 'The purge'

purgue

purgue

1
Es llegeix en minuts
Reuters

La policia francesa ha detingut més de 100 persones, després que bandes de joves emmascarats irrompessin als suburbis de París i el centre de Lió la nitde Halloween  seguint les consignes de les xarxes socials, en què es demanava una "purga" contra la policia a l’estil de la famosa sèrie de terror 'The purge'.'The purge'.

La policia va disparar gasos lacrimògens a centenars de joves que van irrompre al centre de la ciutat de Lió, atacant policies i transeünts, destrossant vitrines de botigues i incendiant contenidors d’escombraries.

A la zona privada de Seine-Saint-Denis, al nord de París, una botiga de roba esportiva va ser saquejada, mentre que un grup de joves que robaven una botiga de queviures van atacar la policia amb àcid.

Les autoritats van advertir que els disturbis van ser avivats per missatges a les xarxes socials aparentment inspirats en la franquícia de la pel·lícula de terror de Hollywood pel·lícula de terror'The purge' que mostra una distopia violenta en la qual tots els delictes es fan legals per un dia.

"Halloween ha de continuar sent una celebració, la purga no és una broma, la purga és una amenaça", va dir aquest dijous el ministre de l’Interior francès, Christophe Castaner, als periodistes.

Desplegament preventiu

Notícies relacionades

Un jove que va escriure un missatge a Snapchat demanant la "purga" contra les forces policials va ser arrestat a començaments d’aquesta setmana. Després va ser alliberat en espera de judici el 28 de novembre. Castaner va precisar que 15.000 policies van ser desplegats a tot França dimecres a la nit com a mesurade precaució, i va afegir la violència va ser menys greu que fa un any.

Els joves delssuburbis deprimits de les ciutats franceses han protagonitzat des de principis dels 90 greus incidents greus incidentsen la vigília d’Any Nou i el Dia de la Bastilla. Tot i que Halloween no se celebra tradicionalment a França, la nit dels morts vivents s’ha fet més visible des de finals dels 90 sota la influència de pel·lícules i sèries de televisió nord-americanes. Els aparadors mostren sovint caps i bruixes de carbassa buidades.