Marxa enrere al cas

El jutge del crim de Susqueda demana investigar més persones de l'entorn del pantà

L'Audiència de Girona reclama que s'identifiqui les persones allotjades i els treballadors de dos establiments pròxims a l'escenari dels fets

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència de Girona ha acceptat moltes de les diligències sol·licitades per la defensa del presumpte autor del crim de Susqueda, en què dos joves van ser assassinats fa gairebé un any, després que fossin denegades pel jutge d’instrucció i ofereix així la via a què s’obrin noves línies d’investigació.

El lletrat de Jordi Magentí, a qui s’acusa del doble homicidi, havia reclamat que s’identifiqués les persones allotjades i els treballadors de dos establiments molt pròxims a l’escenari dels fets, un de turisme rural i l’altre, una comunitat terapèutica.

La interlocutòria del jutge d’instrucció únicament considerava possible la presència al lloc de Jordi en virtut de les proves de localització del mòbil i de càmeres de vigilància de la zona.

Marxa enrere

No obstant, l’Audiència entén que "la proximitat geogràfica d’aquests establiments" i "la possibilitat d’accés a peu" per camins que s’escapen a la cobertura de les càmeres per persones sense telèfon obre "una via que es considera convenient investigar".

També es fa marxa enrere a la decisió de no comprovar els antecedents penals d’aquests allotjats i treballadors per vulneració del dret a la intimitat tenint en compte la gravetat dels crims.

Altres diligències admeses ara són la de la declaració del cap de la Unitat de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra i la de determinar el punt exacte en què va aparèixer el vehicle de les víctimes, i s’insta el jutge d’instrucció que es pronunciï sobre la sol·licitud que també es faci del lloc des del qual es van llançar els cossos al pantà i el caiac que transportaven.

L’Audiència reitera que "no es pot deixar escapar cap possibilitat ni via que pugui aclarir el delicte ni que sigui per descartar línies i hipòtesis d’investigació", ja que cal "esgotar totes les possibilitats".

"La instrucció no té com a objectiu validar una única línia d’investigació per més plausible que sembli ‘a priori’", afegeix aquesta nova interlocutòria, que destaca la importància de defensar "el principi d’igualtat" per a totes les parts.

L’única persona que era al pantà

El 26 de juliol passat el titular del Jutjat de Primera Instància número 2 de Santa Coloma de Farners va imposar una fiança de 460.000 euros a Jordi Magentí, presumpte autor de l’assassinat de dos joves al pantà de Susqueda (Girona) el 24 d’agost del 2017, per cobrir eventuals indemnitzacions dels familiars de les víctimes.

Notícies relacionades

En una interlocutòria, el jutge afirmava que existien "suficients indicis de criminalitat" per fixar la fiança, ja que la investigació policial havia revelat que el processat era l’única persona que es trobava en el moment i al lloc de la comissió del crim, a la platja de la Rierica del pantà de Susqueda.

A més, segons la interlocutòria, l’acusat estava en possessió il·legal d’armes blanques, motiu pel qual el jutge el considerava el principal sospitós d’haverdisparat als dos joves, Marc H. y Paula M., i d’haver enfonsat posteriorment els seus cadàvers i el seu cotxe al pantà.