Drama a Níjar

A Espanya hi ha 12 nens desapareguts en recerca encara activa

Zoido veu "amb esperança" als pares de Gabriel tras visitarlos a Les Negres

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

La recerca de 12 nens amb desaparicions classificades d’alt risc seguia activa el 31 de desembre passat, segons el primer informe de Persones desaparegudes a Espanya elaborat per Ministeri de l’Interior i presentat pel titular d’aquesta cartera, Juan Ignacio Zoido, després de la seva visita d’ahir als pares de Gabriel Cruz.

¿Són moltes o poques les recerques actives de menors? Una de sola ja és molt, però tenint en compte que des del 2010 s’han presentat 146.042 denúncies –de les quals segueixen en actiu 6.053–, no sembla una xifra enorme. Si s’analitzen detalladament els casos i els drames personals amagats darrere de cada un d’ells, és obvi que 12 menors sense localitzar, com el cas del Gabriel, és una barbaritat.

Zoido va presentar l’informe a la subdelegació del Govern d’Almeria, després de visitar Patricia i Ángel, els progenitors del nen. Com que volia preservar la intimitat de la trobada, va jugar a despistar amb els mitjans de comunicació i es va reunir amb tots dos en un desconegut cortijo de Las Negras on la mare del nen s’ha instal·lat aquests dies.

Trucada de Rajoy

Després de la trobada, Zoido va destacar que havien trobat els pares «esperançats» malgrat la «lògica preocupació». «Espero que el Gabriel torni a estar entre nosaltres i es pugui convertir en el biòleg marí que vol ser», va afegir després durant una roda de premsa en què es va negar a facilitar ni un sol nou detall de la investigació. Ni tan sols va voler respondre a la pregunta de si aviat es trobarà el nen.

DRAMA A NÍJAR / periodico

Notícies relacionades

Malgrat que Zoido tampoc els va informar de cap avanç, els pares van agrair en un videocomunicat el suport mostrat pel ministre. També van rebre una trucada del president del Govern, Mariano Rajoy. «Volem agrair moltíssim la trucada que hem rebut del president per manifestar-nos el seu suport i afecte i reiterar-nos que tenim a la nostra disposició tots els mitjans perquè el nostre fill torni amb nos­altres, que és on ha d’estar», van informar els progenitors.

La recerca selectiva en llocs seleccionats pels investigadors va prosseguir ahir, per vuitè dia consecutiu, per part dels grups especialitzats de la Guàrdia Civil i els bombers sense donar tampoc cap fruit.