Una dècada de servei

Aquest és Elton, el gos que busca Gabriel

L'animal, un veterà de la Guàrdia Civil, va ser clau en el 'cas Diana Quer'

elton

elton

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja fa una setmana de la desaparició del nen Gabriel Cruz i encara no ha aparegut cap pista sòlida. L'operatiu de recerca ha mobilitzat uns 200 professionals dels cossos de seguretat, més desenes de voluntaris. En aquest dispositiu destaca la presència d'Elton, un veterà gos de la Guàrdia Civil amb una dècada d'experiència i que va ser clau en la localització de Diana Quer.

Elton, que ha treballat buscant algun rastre entre la casa de la seva àvia i la dels seus cosins, és un dels 550 gossos de la Guàrdia Civil que està entrenat per detectar drogues, explosius o buscar persones desaparegudes. Es tracta d'un dels millors gossos de la Guàrdia Civil, segons va explicar en anteriors ocasions el seu guia, Juan Manuel Sánchez. És tot un especialista en restes biològiques: treballa amb mostres de sang seca des de cinc anys enrere i és capaç de detectar una resta de més antiguitat i extreure més olor d'aquesta mostra humitejant-la amb la seva pròpia respiració. La Guàrdia Civil treu pit per la seva tasca a les xarxes socials.

Notícies relacionades

La seva aportació va ser fonamental per trobar el cos de Diana Quer. Després de la detenció de José Enrique Abuín, el Chicleel Chicle, hi havia indicacions però no eren precises, i Elton va dirigir els agents al pou on hi havia les restes de Diana Quer.

Elton ha participat en més de 400 desaparicions. Com a exemple, al seu full de servei també hi figura la intervenció en les investigacions sobre l'assassí de Piozo en les actuacions del cas de l'esquarterador de Majadahonda.