Tragèdia a Pizarra

Les càmeres van gravar la nena de Màlaga caminant sola per la via

La investigació segueix centrada en la mort accidental com a hipòtesi principal

zentauroepp39465575 gra058 pizarra  m laga  27 07 2017    un guardia civil inspe170727115809

zentauroepp39465575 gra058 pizarra m laga 27 07 2017 un guardia civil inspe170727115809 / Daniel Perez

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Sevilla

Les càmeres de l'estació de tren de Pizarra (Màlaga) van gravar caminant sola per la via Lucía Vivar Hidalgo, la nena de tres anys que va ser trobada morta la setmana passada al costat de la línia de Rodalies. Fonts de la investigació confirmen que la nena caminava sola, i cap a Álora, on va aparèixer el seu cos a tres quilòmetres del lloc en què va desaparèixer.

L'informe preliminar de l'autòpsia va confirmar que la mort va ser conseqüència d'un fort impacte al cap, compatible amb un cop del tren. Va ser precisament el maquinista de Rodalies que feia el primer servei del matí qui es va adonar que hi havia alguna cosa als voltants de la via quan s'acostava a Álora, i minuts després, quan va iniciar el camí de tornada cap a Pizarra, va baixar i va comprovar que era el cos de la nena.

Adormida a la via

Des del primer moment, els investigadors han considerat la hipòtesi principal d'una mort accidentalmort accidental, ja que no es van trobar empremtes ni altres rastres a la zona on va aparèixer. Sostenen que Lucía va començar a caminar i es va desorientar o es va perdre, i es va arraulir a la via quan es va cansar. El cos, a més, tenia taques de sutge i greix, encara que fonts citades per Canal Sur asseguren que no tenia lesions als peus. El subdelegat del Govern a Màlaga, Miguel Briones, insistia aquest dimarts que l'autòpsia encara no està acabada però “que ningú s'enganyi i es pensi que estem esperant un informe que doni un gir en la investigació, no estem en això”, va afirmar, i va assegurar que les indagacions, “que van de la mà de l'informe preliminar forense, ens parlen d'una línia d'investigació única que estem estudiant”.

En aquest sentit, va apuntar que per exemple falta informació de l'Institut Nacional de Toxicologia, i que l'informe definitiu “ens ha de donar encara dades amb més precisió” per concloure de forma “més exacta” si l'impacte al cap “va ser l'etiologia de la mort única o no, si hi ha un altre tipus de ferides que en aparença encara no han pogut ser conegudes, i nosaltres estem en això... esperar encara que es rebi aquest informe”.

Sopar familiar

Notícies relacionades

La desaparició de la nena va causar gran commoció a Pizarra, la localitat malaguenya de 9.200 habitants d'on era el seu pare. Aquella nit, la família s'havia desplaçat des del pròxim Alhaurín el Grande per celebrar un sopar en família amb motiu del sant de l'àvia. Van quedar al restaurant de l'estació de tren, on al voltant de les 23 hores queda interromput el servei de ferrocarril de rodalies i mitja distància.

La nena va estar jugant amb els seus cosins i altres nens entrant i sortint per les dues portes de l'edifici, i en un moment donat, els seus pares la van perdre de vista. Ràpidament la família es va posar a buscar-la, pensant que es tractava d'un joc habitual de Lucía, a qui li agradava amagar-se. Poc després van trobar el xumet al costat d'una de les taquilles de l'estació, i es van disparar les alertes. Fins a 600 veïns van participar aquella nit en les tasques de recerca i rastreig de la nena pels voltants, encara que sense èxit.