Foc a Ourense

L’incendi a Rubiá afecta ja 130 hectàrees

  • Les flames han tardat amb prou feines quatre hores a estendre’s a una àmplia franja de terreny

L’incendi a Rubiá afecta ja 130 hectàrees

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’incendi declarat aquest dijous, al voltant de les 18.00 hores, a Rubiá, a la comarca de Valdeorras (Ourense), afecta 130 hectàrees de terreny en tot just quatre hores, en una jornada en què la província es troba en risc extrem per altes temperatures que superen els 30 graus.

Notícies relacionades

Segons informa la Conselleria del Medi Rural, l’última estimació en aquest incendi, situat en una zona per sobre de la pedrera, ascendeix a les 130 hectàrees, segons el balanç provisional. La gran columna de fum va permetre que el foc es pogués veure des de diferents punts de la província i fins i tot des de Ponferrada i zones de Lleó. Fins al moment, hi han participat nombrosos mitjans terrestres i aeris, alguns d’arribats des d’altres districtes i fins i tot de Zamora. Entre aquests hi ha la BRIF de Laza, un dels deu operatius que hi ha en l’àmbit estatal per reforçar el treball a les comunitats.

Aquest incendi es produeix en plena alerta per altes temperatures. Gairebé tota la Península es troba en alerta per temperatures molt altes, alts índexs de radiació ultraviolada i risc extrem d’incendi. A Rubiá van superar ahir els 30 graus i està previst que aquest divendres i dissabte puguin arribar a màximes de 36 i 37 graus, respectivament.

Temes:

Incendis