A a gudiña

Un incendi a Ourense crema 440 hectàrees

El foc es va originar a Portugal i va entrar a Galícia cap a les 19,07 hores

activo un incendio en a gudina ourense tras quemar unas 440 hectareas / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Ourense

L’incendi forestal que va entrar per Portugal a A Gudiña (Ourense) divendres a la tarda ha quedat estabilitzat al voltant de les 18.40 hores d’aquest dissabte, segons informa la Conselleria do Medio Rural.

Les flames han calcinat unes 440 hectàrees de la parròquia de Barxa i han arribat a amenaçar unes vivendes de la zona d’O Seixo durant la matinada de dissabte, fet que va obligar a decretar l’alerta de nivell dos com a mesura preventiva, segons la Xunta

L’incendi es va originar a Portugal i va entrar a Galícia cap a les 19.07 hores de divendres. El seu avanç va obligar a sol·licitar la col·laboració de la Unitat Militar d’Emergències (UME), que va mobilitzar 85 militars i 25 vehicles. Per part de la Xunta, en el control d’aquest focus han treballat 1 tècnic, 10 agents, 29 brigades, 17 motobombes, 4 pales, 4 helicòpters i 2 avions.

De la mateixa manera, el Ministeri d’Agricultura va desplegar a la zona dos avions amfibis d’alta capacitat de les bases de València i Zamoar, tal com informa la Delegació del Govern a Galícia.

Estabilitzats dos focs més a Lugo

A més, també han quedat estabilitzats aquest dissabte els dos incendis forestals que afectaven el municipi de Lugo de Quiroga. El primer s’iniciava entorn de les 20,40 hores de la tarda de divendres a la parròquia de l’Hospital i porta calcinades 110 hectàrees de terreny. En el seu control participen 1 tècnic, 6 agents, 30 brigades, 12 motobombes, 3 pales, 8 avions i 6 helicòpters, d’acord amb l’última informació abocada per la Conselleria.

També ha sigut estabilitzat l’incendi que afectava la parròquia d’Enciñeira des de la 1,40 de la matinada. Les flames s’han carregat unes 45 hectàrees i al lloc treballaven 7 agents, 15 brigades, 6 motobombes, 1 pala, 5 avions i 5 helicòpters.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Ministeri d’Agricultura va desplegar a Quiroga 3 avions amfibis d’alta capacitat de la base de Santiago,1 helicòpter d’Astúries i 1 avió de coordinació de Lleó.

Altres focs han cremat 20 hectàrees a la parròquia de Navallo, a l’ajuntament d’Orense de Riós, i també s’ha donat per estabilitzat al voltant de les 18.40 hores d’aquesta tarda.