CRIM SENSE RESOLDRE

La policia busca un home jove amb mascareta com a autor d'un crim a Elx

Diversos testimonis assenyalen una persona «de 20 a 30 anys, amb xandall gris i caputxa» com l'home que va estrangular una funcionària el 6 de novembre

Va intentar ficar el cadàver de la dona dins de la tuberia d'una séquia, però va haver de fugir al ser sorprès per diversos caminants

zentauroepp56052463 alicia201201150906

zentauroepp56052463 alicia201201150906
zentauroepp56052461 alicia201201150935

/

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

L’Alicia, una funcionària de 45 anys, va ser estrangulada per l’esquena mentre passejava el seu gos als afores de La Hoya, una pedania d’Elx, la tarda del 6 de novembre. La Policia Nacional compta ja amb diversos testimonis que van veure fugir de la zona, una séquia on es va trobar el cadàver, un home «jove, entre 20 i 30 anys, que portava mascareta contra el coronavirus», segons ha pogut saber EL PERIÓDICO.

Aquest home anava vestit, segons els testimonis, amb «un xandall de color gris i caputxa». Els investigadors miren ara de posar-li cara i nom, i per a això estan revisant les càmeres de seguretat de la zona.

El robatori, descartat

L’atac va ser sorprenent i la dona va morir allà mateix, a la séquia. El seu assassí va intentar ficar el cadàver dins de les tuberies, tot i que no ho va aconseguir, i va fugir. La policia ja ha descartat que el mòbil fos el robatori.

 / el periódico / La dona, de 45 anys i funcionària del jutjat, va ser atacada mentre passejava el seu gos.

Els investigadors contemplen diverses hipòtesis sobre el crim. La d’un atac amb finalitat sexual no està descartada, tampoc que el crim s’hagi degut a l’assalt violent i casual d’un pertorbat, ja que la dona havia baixat a treure el gos. L’autòpsia de l’Alicia ha revelat que l’estrangulació  per darrere va ser molt violenta, a l’estil dels atacs tipus mata lleó, en els quals els agressors sorprenen les víctimes per l’esquena, els passen el braç pel coll i les escanyen fins a fer-los perdre el coneixement per robar-los.

Defensora dels animals

Notícies relacionades

Com sempre en casos d’assassinat, els policies repassen també la vida i l’entorn de la víctima, tant físic com en xarxes socials. De moment no han trobat res sospitós. L’Alicia, que treballava als jutjats d’Elx, era soltera i vivia amb la seva mare.

Amant dels animals i compromesa amb diverses causes socials, la dona utilitzava les seves xarxes socials per reivindicar iniciatives solidàries, demanava firmes a change.org per fer justícia en casos d’animals maltractats i abandonats, prohibir l’ús d’animals en circs o aconseguir que els menors d’edat no participin en caceres. L’Alicia també donava suport a propostes per millorar la vida de les persones amb discapacitat, fomentar la investigació de malalties infantils i per sol·licitar la repetició del judici pel crim de la jove sevillana Marta del Castillo.