CRIM A MONESTERIO

L'assassí de Manuela Chavero buscava dones a Badoo

Els investigadors analitzen els perfils que Eugenio Delgado tenia oberts a diverses pàgines de contactes per estudiar les seves relacions amb les dones

El jove, de 28 anys, era seguidor a Facebook del grup «Sexe a Badajoz», per a persones «farts de no trobar una manera de desfogar-vos»

zentauroepp55043860 200921183051

zentauroepp55043860 200921183051

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Eugenio Delgado, el jove de 28 anys que està a la presó pel segrest i la mort de Manuela Chavero, la seva veïna de Monesterio (Badajoz), buscava dones a la xarxa social Badoo per tenir trobades sexuals. Els investigadors han descobert el perfil del jove, encara obert a la pàgina de contactes que aglutina més de 486.000 usuaris, més popular entre homes i dones madurs.

En ell, a més de la seva fotografia, la seva província (Badajoz) i la seva edat actual, explicava les seves aficions: els esports de motor, la cuina i l’estiu. L’home també era seguidor a Facebook d’un grup anomenat «Sexe a Badajoz», per a persones de la zona «farts de no trobar una manera de desfogar-vos» segons la seva descripció.

Perfil psicològic

Fa mesos que els investigadors estudien el perfil psicològic de Delgado, especialment les seves relacions amb les dones. El van interrogar en diverses ocasions. Un anònim enviat a casa els pares de Manuela Chavero la setmana passada l’assenyalava com a autor del crim de la dona. Solter, sense parella coneguda al poble, Delgado tenia 24 anys quan es va obsessionar amb la seva veïna Manoli Chavero, segons fonts pròximes a la dona.

Ella el coneixia des que era un nen. Era amiga de la seva família, coneixia el seu passat, marcat per la separació dels seus pares, que el jove va viure d’una manera «traumàtica». Llavors, la mare de l’Eugenio va marxar de Monesterio i ell es va quedar al poble amb el seu pare, que va refer la seva vida amb una altra dona. Temps després, el mateix Eugenio va trobar la seva madrastra morta a la banyera de la vivenda.

Als seus 42 anys, la Manuela acabava de separar-se i havia iniciat una nova vida. La dona va començar a sortir amb un grup d’amigues i va tenir una relació amb un jove del poble. Tot indica que l’Eugenio es va assabentar d’això i va mirar de tenir-hi una relació, però ella el va rebutjar.

Mòbil sexual

Notícies relacionades

La nit del 5 de juliol del 2016, l’Eugenio va acudir a casa la Manoli. Ella estava xatejant amb el seu amic del poble. Les investigacions apunten que el jove empresonat es va inventar una emergència a casa seva i va demanar ajuda a la seva veïna, que va sortir sense el seu telèfon mòbil i deixant els llums encesos. Segons la versió de Delgado, la dona va relliscar, es va colpejar al cap contra el terra i va morir accidentalment. Espantat, va decidir enterrar-la en una finca de la seva propietat.

La Guàrdia Civil, que ha recuperat les restes òssies de la Manuela al lloc que va assenyalar el seu veí, creu, no obstant, que es va tractar d’una emboscada amb una finalitat sexual i busca proves per demostrar-ho.