EN UNA FESTA

Cinc detinguts per la violació grupal d'una noia de 14 anys a Xàtiva

Un menor ha sigut detingut i posat en llibertat en relació amb els fets

undefined49506871 01 01 1970 coche de la guardia civil  sociedad castilla la m201002182710

undefined49506871 01 01 1970 coche de la guardia civil sociedad castilla la m201002182710 / GUARDIA CIVIL

2
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

La Guàrdia Civil de Xàtiva (València) ha detingut cinc homes i un menor per la seva presumpta participació en una violació grupal a una de menor de 14 anys que va tenir lloc durant una festa en un paratge als afores de Xàtiva, a l’interior de València, que el diari Levante-EMV, del grup Prensa Ibérica, no revela per preservar l’anonimat de la víctima.

Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte passat i en l’agressió sexual en grup haurien participat entre 15 i 20 homes, segons el testimoni de la víctima davant els investigadors de l’equip de la Policia Judicial de Xàtiva, responsables de les investigacions de tres comarques valencianes.

De moment, els agents han detingut sis dels presumptes participants en la violació en manada, però la investigació continua oberta per mirar d’identificar la resta d’implicats. Els acusats continuen als calabossos policials de la capital de la Costera, a l’espera que els investigadors tanquin l’atestat per posar-los a disposició judicial.

La menor està rebent tractament des que van passar els fets, segons les fonts consultades per aquest diari.

El menor queda en llibertat

El detingut menor d’edat ha quedat en llibertat aquest divendres a la tarda, per ordre de la Fiscalia de Menors, que té previst citar-lo a declarar en els pròxims dies.

La Llei del Menor obliga que quan es deté una persona de menys de 18 anys els agents posin en coneixement de la Fiscalia de Menors l’arrest al més aviat possible. A partir d’aquest moment, tot i que l’acusació es manté, és la fiscalia la que decideix sobre la situació processal del detingut.

Per tant, el menor capturat per la seva presumpta implicació en l’agressió sexual grupal continua sota l’acusació d’haver-hi participat. Han sigut els seus pares els que han anat a la caserna de la Guàrdia Civil de Xàtiva per ser presents en l’exploració –terme que designa l’interrogatori en el cas dels menors acusats–, després de la qual se’n van fer càrrec.

Delicte d’omissió

Respecte als altres cinc detinguts, quatre continuen als calabossos de l’esmentat aquarterament, a l’espera que els agents tanquin la investigació i els portin a disposició judicial.

Notícies relacionades

Pel que fa al cinquè i últim detingut ha quedat en llibertat aquest matí ja que el seu grau de participació en la violació grupal es limita a no haver-la impedit i no haver auxiliat la menor. L’acusació que pesa sobre ell, en principi, és la d’omissió del deure d’impedir delictes.

Per això està en llibertat però a disposició que el jutge el citi a declarar en qualitat d’investigat.