carreres il·legals

'Fast and Furious' temerari a Pamplona | VÍDEO

La Guàrdia Civil investiga tres joves per participar en carreres de cotxes a les rondes de la capital navarresa

Arribaven fins a 215 km/h, gravaven en vídeo les competicions i pujaven les imatges a les xarxes socials

carrera-ilegal-pamplona-1-video-pa30 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Agents del Grup d’Investigació i Anàlisi de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (G.I.A.T), han investigat i denunciat dos joves per la seva participació en carreres il·legals de cotxes a les rondes de circumval·lació de Pamplona. 

Es tracta de dos homes de 19 i 21 anys que utilitzaven la PA30 i la PA40 com si fos un circuit de velocitat. Un tercer membre de la quadrilla gravava en vídeo les carreres per després pujar les imatges a les xarxes socials.

En alguns passatges de les carreres envaïen tota l’amplada de la carretera, informen fonts de la investigació, inclosos els dos carrils i els vorals, per esgotar els revolts. En zones limitades a 60 km/h, arribaven a 155 km/hm, tot i que el seu ‘rècord’ està en 215 km/h.

carrera-ilegal-pamplona-2-ideo-pa34 / periodico

A causa de la freqüència amb què s’organitzen aquest tipus de carreres il·legals, el GIAT s’ha especialitzat en la seva investigació en prevenció de conductes perilloses. 

Notícies relacionades

Als conductors identificats se’ls imputen sis delictes contra la seguretat viària, per excés de velocitat i conducció temerària. La investigació instrueix per segona vegada aquest tipus de delictes en l’espai de pocs mesos, en el marc de la FAFNA. Les sigles amb què la Guàrdia Civil ha batejat aquesta investigació corresponen a l’expressió Fast and Furious Navarra.

Es tracta d’una de les últimes investigacions de conducta criminal en la conducció que durà a terme l’institut armat a Navarra, atesa la proximitat del traspàs de les competències de vigilància del trànsit a la Policia Foral.