La fiscal: «'El Chicle' va portar Diana a una nau pròpia de pel·lícula de terror i la va violar i la va assassinar amb una maldat brutal»

José Enrique Abuín ha escoltat les parts capcot i sense deixar de mirar-se les mans. Amb barba espessa i el cabell més curt, amb prou feines ha canviat d'aspecte

L'acusació: «¿Per a què va aturar una noia jove i maca si no és per agredir-la sexualment? Diana va aparèixer despullada i amb les cames obertes»

El acusado por el presunto  asesinato de Diana Queer, José Enrique Abuín Gey, alias el Chicle, momentos antes de emepzar el juicio, en A Coruña /Galicia (España), a 12 de noviembre de 2019.

El acusado por el presunto asesinato de Diana Queer, José Enrique Abuín Gey, alias el Chicle, momentos antes de emepzar el juicio, en A Coruña /Galicia (España), a 12 de noviembre de 2019. / Álvaro Ballesteros (Europa Press)

3
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Capcot i sense deixar de mirar-se les mans. Així s’ha mantingut José Enrique Abuín, àlies ‘el Chicle’, durant la lectura dels escrits de les parts en la primera sessió del judici per la violació i assassinat de Diana Quer. ‘El Chicle’, que ha acudit al judici vestit amb jersei gris i jaqueta texana, amb una barba similar a la que tenia fa uns mesos en el judici pel rapte de la noia de Boiro, tot i que amb el cabell més curt, s’ha refugiat rere el monitor d’un dels ordinadors de la sala de vistes de l’Audiència de la Corunya dels arguments de la fiscal, que, davant dels membres del jurat popular, ha resumit taxativament els fets ocorreguts el 22 d’agost del 2016 quan la noia madrilenya tornava a la seva casa d’estiueig, a A Pobra do Caramiñal, i va ser abordada per l’acusat: «Va portar Diana viva a una nau pròpia d’una pel·lícula de terror i allà la va violar i la va assassinar amb una maldat brutal». 

Tant ella com l’advocat de l’acusació particular, Ricardo Pérez Lama, demanen per a ell presó permanent revisable pels delictes de detenció il·legal, violació i assassinat. En el seu torn de paraula, Pérez Lama s’ha dirigit directament als membres del jurat i els ha preguntat: «¿Perquè va aturar ‘el Chicle’ una noia jove, guapa, amb una cabellera llisa, morena i molt bonica si no és per agredir-la sexualment?». També ha recordat que «hi ha un fet irrefutable en la investigació: Diana va aparèixer totalment nua i amb les cames obertes». El normal en un cas d’agressió sexual, ha afegit, «és que no hi hagi semen. El miracle seria que aparegués semen després de 500 dies amb el cos llastat. La majoria de depredadors utilitzen preservatiu per intentar no deixar proves, com, a més, va fer l’acusat en la violació de la seva cunyada segons va denunciar ella mateixa». 

Emmordassada

Sobre el lloc on Abuín va submergir i va ocultar el cadàver de Diana, el lletrat de la família de la víctima ha assenyalat que aquella nau dotava l’acusat de total impunitat per fer el que li vingués de gust amb Diana. Tot i que Diana cridés, que no podia perquè estava emmordassada, ningú la podia sentir ni auxiliar».

Contra la tesi de la fiscalia i l’acusació, l’advocada del ‘Chicle’, María Fernanda Álvarez, ha defensat que Abuín va cometre un «homicidi imprudent»: «Ell no va assetjar Diana, no la va immobilitzar, no la va posar viva al seu vehicle, no la va assassinar a la nau amb una brida, i prova d’això és que no hi ha proves. No és una tesi fàcil, precisament perquè no hi ha delictes, no hi ha proves».

La lletrada ha començat la seva intervenció dient que el cas de Diana és el més difícil que ha hagut d’afrontar en la seva carrera, «perquè s’ha sembrat un sentiment que ‘el Chicle’ és un depredador sexual i, és clar, vostès no venen de Plutó, venen de diferents zones de Galícia, veuen la tele, llegeixen el diari... Tot i que no ho volguessin han filtrat aquest missatge negatiu que ‘el Chicle’ és un depredador sexual en sèrie i viola les dones». L’advocada ha afegit: «Em sento com un cirurgià que ha d’intervenir a cor obert i es troba a la sala d’operacions amb material que no ha sigut desinfectat. Els demano encaridament que es desinfectin, que es desprenguin de tots els judicis de valors que han adquirit». 

«No es pot violar telepàticament»

Notícies relacionades

La lletrada del ‘Chicle’ ha criticat durament que el ministeri públic i l’acusació afirmin que Abuín va violar Diana «sense ni una sola prova»: «Es va practicar una autòpsia exahustiva al cos de Diana, es va revisar el cos fins que es va esqueletitzar i no es va trobar ni una sola evidència de violació. El cos es va conservar bastant bé, es va saponificar i estava impol·lut. No tènia esquinços, fissures ni hematomes. I, en ple segle XXI, no es va poder trobar l’ADN de l’acusat. ¿Saben per què? Perquè no es pot violar telepàticament».

També ha posat en dubte un informe forense aportat per la família de Diana per provar d’acreditar l’agressió sexual: «Com que no hi ha cap evidència, a la gent de l’Imelga se li acut aportar un teorema matemàtic, el teorema de Bayer, que no parla de catets i hipotenuses, però diu que hi ha un 99% de possibilitats que Abuín violés Diana. La formula matemàtica no té catets, però és com si fos dirigida a ‘catetos’. Per no parlar que data del segle XVIII i que, si no s’ha aplicat fins ara, és per alguna cosa».