judici per la mort de Diana Quer

Juan Carlos Quer: «Visualitzo la meva filla indefensa com un cervató davant del seu assassí»

Diana López-Pinel ha increpat al 'Chicle' després de la seva declaració: «Mira'm, mira'm», ha cridat sense aconseguir que ell aixequés el cap

Quer ha relatat les seqüeles de la seva filla Valeria: «El seu dolor era tan brutal que va agafar un encenedor i es va fer 15 cremades sense manifestar cap dolor»

quer / periodico

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

«La meva filla era absolutament vulnerable, ingènua. La nit en què aquest individu la va assassinar, la visualitzo com si fos un cervató indefens, sense capacitat de defensa». En aquests termes s’ha expressat Juan Carlos Quer durant la seva declaració en el judici per l’assassinat i violació de Diana, que ha arrencat aquest dimarts a la seu de Santiago de Compostel·la de l’Audiència de la Corunya.

Serè però abatut, el pare de Diana ha recordat els gairebé 500 dies d’angoixa que tant ell com la seva família van viure mentre Diana estava desapareguda: «Li puc assegurar que l’impacte de la desaparició d’una filla és demolidor. Deixes de treballar, de viure, de dormir, només vegetes. T’assalten tots els temors, tant de bo que les meves presumpcions sobre els fets no s’haguessin complert». 

15 cremades

Quer s’ha adreçat a José Enrique Abuín, l’assassí de la seva filla, per etzibar-li: «Aquest senyor no ha generat una víctima, sinó quatre». I ha relatat com el crim de Diana «ha devastat» la seva filla menor, Valeria: «Tenia 16 anys quan va perdre la seva companya de vida, de jocs, de tot. Ha hagut de deixar els estudis, vam haver d’ingressar-la en un centre de salut mental durant tres mesos. En una ocasió,el seu dolor era tan brutal que va agafar un encenedor i es va fer quinze cremades al cos sense manifestar cap dolor». 

El pare de Diana ha resumit així l’abans i el després de la seva filla Valeria: «Se’t parteix l’ànima. A una nena que era feliç, extravertida, espontània. La veus que s’ha esllanguit, que no vol tenir relacions socials amb ningú, que bàsicament està reclosa a casa i que quan surt cal contenir-la».

«El seu assassí sap si era fràgil»

Per la seva banda, la mare de la jove, Diana López-Pinel, que abans de començar la seva declaració ha manifestat davant del president del tribunal que arribava al judici «cega» –«El meu advocat no m’ha permès accedir al sumari»–, i ha manifestat que la seva filla «era un àngel, molt poruga». Quan la fiscal li ha preguntat si Diana era una noia fràgil, la dona ha dirigit la mirada al ‘Chicle’ i l’ha increpat: «El seu assassí sap si era fràgil. ¿Oi, ‘chiquilín’?»

Després de la seva declaració, durant la qual no ha pogut contenir les llàgrimes, la mare de Diana s’ha assegut a la sala allunyada del seu exmarit, amb qui manté diverses causes judicials obertes per presumptes maltractaments. Quan el magistrat president ha donat per finalitzada la sessió, s’ha acostat a l’acusat i li ha cridat a pocs metres: «Mira’m, mira’m», però una funcionària dels jutjats ha aconseguit apartar-la sense que aconseguís que ‘el Chicle’ aixequés el cap. 

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

Notícies relacionades

Juan Carlos Quer i Diana López-Pinel han arribat als jutjats per separat aquest dimarts al matí. Tots dos han fet declaracions als mitjans de comunicació. La mare de Diana s’ha mostrat visiblement enfadada, i s’ha negat fins i tot a quedar-se a prop del seu exmarit en dependències judicials.  

Juan Carlos Quer, per la seva banda, s’expressava així: «Avui s’asseu al banc el mal», ha proclamat el pare de Diana, que, tot i que ha assenyalat que és un dia «molt trist» i que «cap condemna» li tornarà la seva filla, ha afegit que lluitarà «pel llegat» de la seva filla, que és, segons ha dit, «mantenir la presó permanent revisable, una llei que salvarà vides davant violadors i assassins».